Subaru kondigt prijzen Forester e-BOXER en Subaru XV e-BOXER aan

  • Vijfde generatie Forester gaat voortaan als hybride door het leven
  • Subaru XV 2.0 opnieuw opgenomen in gamma, nu als hybride
  • Exclusieve avant-premières bij de Subaru-dealer

Zaventem, 6 mei 2019 – Subaru kondigt de prijzen aan zijn van eerste twee hybride wagens voor de Europese markt, de Subaru XV 2.0i-S e-BOXER en de volledig nieuwe Forester 2.0i-S e-BOXER.

De Forester met hybride-aandrijflijn begint bij € 33.995 (Comfort) en eindigt bij € 39.995 voor de Premium-uitvoering. De XV e-BOXER is al beschikbaar voor € 31.995 (Luxury). De Premium-uitvoering kost € 33.995. Hoewel de nieuwe Forester en de Subaru XV pas eind dit jaar geleverd kunnen worden, organiseren de Subaru-dealers gedurende de maanden mei en juni een roadshow waarop geïnteresseerden al kunnen kennis maken met beide e-BOXER modellen. Tijdens deze dagen kan eveneens een exclusieve First Edition van beide modellen worden besteld zodat fans meteen vanaf de officiële introductie met hun Subaru XV of Forester e-BOXER First Edition kunnen rondrijden. Op deze First Editions gelden aantrekkelijke prijzen met interessante uitrustingen op beide modellen. Op de website www.subaru.be/eboxer staat een overzicht van de deelnemende dealers en de data.

Hybrid, the Subaru way
De Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Subaru Forester e-BOXER zijn de eerste geëlektrificeerde modellen van het Japanse merk. Beide wagens zijn voorzien van een 150 pk sterke direct ingespoten tweeliter benzinemotor en een in de Lineartronic CVT-versnellingsbak geplaatste elektromotor met een vermogen van 16,7 pk. Voeding van die elektromotor komt van 118,4 Volt sterke batterij. Subaru heeft bewust voor een eigen ontwikkeld hybridesysteem met Subaru-specifieke eigenschappen gekozen, want ook als hybride, moet een Subaru een echte Subaru blijven. Dat betekent inclusief een uitstekende wegligging, een hoog trekgewicht (1870 kilogram voor de Forester; het hoogste trekgewicht in zijn klasse) en geen toegevingen als het gaat om laadvolume, gebruiksgemak en veiligheid.

Veiligheid, veiligheid, veiligheid
Veiligheid is een ander speerpunt van Subaru. De XV is al gekroond tot veiligste auto in zijn klasse, ook de nieuwe Forester gaat ongetwijfeld zeer hoog scoren in alle toekomstige botsproeven. Basis voor het hoge veiligheidsniveau is het nieuwe Subaru Global Platform dat stijf is en zeer goed met botsenergie uit de voeten kan, maar ook de permanente vierwielaandrijving, de boxermotor en EyeSight zullen een belangrijke bijdrage leveren. Nieuw voor de Forester is Driver Monitoring System, een systeem dat werkt op basis van gezichtsherkenning en de bestuurder continue in de gaten houdt, vermoeidheid of te grote afleiding detecteert en zo helpt ongelukken voorkomen. Daarnaast onthoudt het Driver Monitoring System heel wat voorkeursinstellingen op basis van de chauffeur die achter het stuur plaatsneemt. Reverse Automatic Braking is eveneens een nieuwigheid voor de vijfde generatie Forester. Dit veiligheidssysteem voorkomt aanrijdingen tijdens achteruitrijden of minimaliseert de schade in geval van een aanrijding.