Waar u op moet letten als u uw wagen verkoopt…

Brussel, 7 mei  2019 –  Vandaag is het gerecht op 200 plaatsen tegelijkertijd binnengevallen om een bende autodieven op te rollen. Autozwendel is een zeer lucratieve business. Waar moet u op letten wanneer u uw wagen verkoopt om niet in hun netten verstrikt te raken?

Het internet is op vandaag dé plaats om uw tweedehandswagen te koop aan te bieden. Malafide criminelen misbruiken het medium en de goedgelovigheid van de particuliere verkopers om hen hun wagen te ontfutselen.

Waar moet u op letten:

  • Controleer de identiteit van uw koper: is het een handelaar, ga checken op het internet of hij wel degelijk bestaat. Ga desnoods ter plaatse.
  • Maak een verkoopovereenkomst op waarin u de verkoop bevestigt met vermelding van de gegevens van het voertuig, de verkoper en de koper.
  • Allerbelangrijkst: sta nooit uw voertuig, uw sleutels of documenten af voordat de volledige betaling werd geregeld. Indien u cash ontvangt: vergeet niet tijdens de openingsuren bij de bank langs te gaan en te checken of de biljetten die u ontvangt wel écht zijn. V
  • Vertrouw geen énkel bewijs van overschrijving: enkel indien u zélf het bedrag op uw rekening ziet staan, kan u met gerust gemoed uw wagen overhandigen.

Indien u écht geen enkel risico wil lopen, ga dan langs bij een TRAXIO-erkend dealer of verkoper. Hij zal u met raad en daad bijstaan en samen met u alle (wettelijke) formaliteiten afhandelen.