Master Maserati Driving Courses viert 20e verjaardag samen met Scuderia de Adamich

Het nieuwe seizoen voor de Master Maserati Driving Courses is aangebroken. Er staan dit jaar in totaal elf evenementen gepland op het Varano de’ Melegari circuit in Italië, waarvan de laatste op 7 november plaatsvindt. Dit jaar viert Maserati de 20e verjaardag van zijn Master Maserati Driving Courses, die het merk in samenwerking Scuderia de Adamich organiseert.

Het Master Maserati-project werd in het voorjaar van 1999 gelanceerd, in de vorm van een tweedaagse Master GT-training op het “Autodromo Riccardo Paletti” op Varano de’ Melegari, waaraan twaalf klanten deelnamen. Onder supervisie van Andrea de Adamich, een geboren raceliefhebber en voormalig F1-coureur, en zijn team kropen de deelnemers destijds achter het stuur van krachtige 3200 GT coupé’s. Het uitgebreide programma omvatte speciale en veeleisende circuitmanoeuvres. Met behulp van geavanceerde datasystemen werden de prestaties van de deelnemers op het circuit geanalyseerd, om hen op basis daarvan te corrigeren en naar een nog hoger niveau te begeleiden. Onder de eerste instructeurs bevond zich ook voormalig Formule 1-coureur Ivan Capelli, die nu President van ACI (Italian Automobile Club) Milan is.

Sindsdien zijn er meer dan 500 Master Maserati Driving Courses georganiseerd, in combinatie met meer dan 700 circuitdagen. Ruim 7.000 klanten en liefhebbers uit meer dan vijftig verschillende landen hebben tijdens de twintig jaar dat de trainingen worden georganiseerd, plaatsgenomen achter het stuur van uiteenlopende Maserati-modellen.

Tussen 1999 en nu zijn er bijna dertig verschillende Maserati-modellen gebruikt voor deze trainingen. Deelnemers hebben altijd de mogelijkheid gehad om met het Quattroporte topmodel te rijden, en sinds 2014 de Ghibli sportsedan. De 3200 GT Coupé was een Driving Course auto van het eerste uur, totdat hij in 2008 werd vervangen door de GranTurismo in diverse varianten.

De auto’s die uitkwamen in de Trofeo Maserati – de Coupé Cambiocorsa en vervolgens de GranSport en GranSport MC – maakten eveneens deel uit van het wagenpark dat voor de trainingen werd ingezet om de racetechnieken op het circuit verder aan te scherpen. Vandaag-de-dag is de GranTurismo MC GT4 hét model voor de “Race” en “Championship” trainingen voor klanten en liefhebbers die van dit type sportwagen houden.

Sinds 2016 is ook de Levante, Maserati’s eerste SUV in de ruim 100-jarige historie van het merk, opgenomen in de Driving Courses, met een innovatieve nieuwe combinatie van circuit rijden met een offroadervaring. Daartoe werd nabij het circuit een nieuw 11 kilometer lang offroadparcours aangelegd. Het traject, dat zich in een natuurreservaat bevindt, biedt een grote variatie aan routes en zeer veeleisende stukken, samen met een keur aan natuurlijke en speciaal gecreëerde obstakels. Daarmee brengt Maserati deelnemers ook de fijne kneepjes van het offroad rijden bij, in het comfort van een Levante SUV. Voor 2019 bestaan de Master Maserati Driving Courses uit liefst vijf formats, met diverse ervaringsniveaus in de Drietand-modellen. Er zijn vier verschillende circuittrainingen op het “Riccardo Paletti” circuit in Varano de’ Melegari, met de Maserati Quattroporte, Ghibli, GranTurismo, GranCabrio en Levante. Een extra training is speciaal bedoeld voor bedrijven die de teamspirit onder de werknemers verder willen vergroten. In deze sessie komt het rijplezier en de ambiance van de unieke, tailor-made Master Maserati Driving Course maximaal tot zijn recht.

Achtergrond Master Maserati Driving Courses
Master Maserati Driving Courses maakt gebruik van het complete modelprogramma van Maserati, en focust op het continu verder aanscherpen van de rijvaardigheid en –stijl van de deelnemers dankzij een persoonlijke coaching door professionele coureurs in de rol van instructeurs. De trainingen zijn toegankelijke voor alle Maserati-liefhebbers – niet alleen actuele klanten, maar ook toekomstige Maserati-rijders – en vinden plaats op “Autodromo Riccardo Paletti” in Varano de’ Melegari, op zo’n 20 kilometer van Parma. Het 2,3 kilometer lange circuit beschikt over de beroemde “Ferro di Cavallo” (hoefijzer) bocht, die de vaardigheden van de deelnemers tot het uiterste drijft, en combineert technische kenmerken met professionele faciliteiten.

Scuderia de Adamich is al sinds 1999 partner en coördinator van de Master Maserati Driving Courses. Het is een samenwerking die vandaag-de-dag sterker is dan ooit, en die door de jaren heen heeft geleid tot een continu verder fijngeslepen programma.

Naast de Master Maserati Driving Courses in Varano de’ Melegari zijn er de afgelopen twee decennia ook andere formats gecrëeerd op uiteenlopende locaties gecrëeerd. Voorbeelden zijn Master Maserati Ice & Snow in Cortina d’Ampezzo, St Moritz in Zwitserland en Arjeplog in Zweden (op zo’n 70 kilometer van de Poolcirkel). Deze trainingen bieden deelnemers de mogelijkheid om hun rijstijl verder te perfectioneren en te genieten van de prestaties van Maserati’s modellen in een extreme omgeving en op een ijzige ondergrond. Voor meer informatie: www.mastermaserati.com