SUCCESVOLLE SEZOENSRALLY VOOR BMA

BMA kan terugblikken op een bijzonder sterke Sezoensrally. Kris Princen loodste zijn VW Polo R5 voor de 3e keer in 4 rally’s naar de zege. Grégoire Munster was voor de 4e keer dit seizoen beste Junior. Broer Charly Munster eindigde als 4e Junior. Pieter-Jan Michiel finishte als 7e. In zijn 2e wedstrijd met de VW Polo R5 pakte Henri Schmelcher net naast de top 10. Patrick Patrick Snijers is de enige rijder van BMA die de finish niet haalde. Hij verloor een 5e plaats toen een aandrijfas het begaf.

Voor aanvang van de Sezoensrally zat Princen met vragen over hoe zijn VW Polo R5 zich zou gedragen op de maaskiezel. Na afloop van de eerste ronde van 5 klassementsritten waren alle vragen beantwoord. Kris Princen won 5 ritten op rij en won uiteindelijk op overtuigde manier de Sezoensrally. “We hebben de perfecte wedstrijd gereden. Vanaf het begin hebben we een mooie voorsprong kunnen uitbouwen waarna we konden beginnen te controleren en onze wedstrijd afstemmen op onze tegenstanders. In de laatste ronde was het uitkijken om de slechte koorden te vermijden. De VW Polo gedroeg zich perfect op het onverhard. Ik had meteen een goed gevoel, heb de ganse dag met de wagen kunnen spelen en deed echt ermee wat ik wou. We gaan nu op zoek naar een extra budget om proberen de rally van Ieper te rijden.”

“De Skoda liet zich zeer goed sturen over het Limburgse onverhard” zegt Pieter-Jan Michiel Cracco die een zeer constante wedstrijd met een 7e plaats bekroonde. “Ik ben voorzichtig begonnen om dan het ritme een beetje proberen op te drijven. Op een paar kleine foutjes na hebben we een goede wedstrijd gereden. We nemen binnenkort deel aan de rally van Wervik als voorbereiding op de Ypres Rally.”

Grégoire en Charles Munster reden met hun Opel Adam een geweldige wedstrijd. Grégoire was voor de 4e keer dit seizoen beste Junior. Charles Munster eindigde met zijn Opel Adam Cup versie als 4e Junior. “Het ging écht heel goed vandaag. Op 2 ritten na hebben we alle KP’s gewonnen. Eerder dit jaar had ik al op de Azoren op onverhard gereden maar dat was toch anders want hier in de Sezoensrally was de wagen afgesteld voor asfalt. Dat zorgt sowieso voor een ander gevoel. In Ieper zijn we er niet bij maar we hebben vandaag belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap bij de Junioren” zei Grégoire Munster. Jongere broer Charly Munster glunderde bij aankomst. Met 18 jaar en 2 maanden is hij wellicht de jongste deelnemer aan het BK. “Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd. Op het einde was het wel een beetje uitkijken want het onverhard was al behoorlijk stuk gereden. Ik had een goed gevoel en hoe langer ik reed hoe meer vertrouwen ik in de wagen kreeg. Het is leuk om samen met mijn broer te rijden. Ik krijg veel tips en leer veel van hem. Mijn broer én mijn vader helpen mij heel veel.”

Henri Schmelcher besloot een sterke wedstrijd met de 11e plaats. “Het was al 8 jaar geleden dat ik hier nog eens gereden had maar ondanks het gebrek aan parcourskennis is het zeer goed gegaan. Gedurende de wedstrijd heb ik constant progressie gemaakt maar ik heb nog iets teveel schrik om de wagen pijn te doen, al kan die VW Polo écht wel veel hebben.”

Patrick Snijers was bezig aan een sterke wedstrijd tot hij in de 12e rit zijn Polo aan de kant moest zetten met een kapotte aandrijfas. “Jammer want ik had net de handleiding gevonden om de VW Polo te besturen. Tijdens de eerste vier ritten heb ik wat tijd verloren maar nadien ging het écht goed. Op 3 ritten van het einde begaf de centrale aandrijfas. Op dit soort parcours met enkel voorwielaandrijving rijden had geen zin. Vanaf nu is het leerproces met de Polo afgerond en kunnen we proberen een resultaat neer te zetten.”

Bernard Munster glunderde na afloop van de wedstrijd. “Kris was vandaag opnieuw superieur. Hij was opnieuw snel en foutloos. De wagen was goed maar in de rally is het toch nog altijd de rijder die het verschil moet maken. En een rijder die zich goed voelt in de wagen kan altijd iets meer. Jammer van de opgave van Patrick maar hij heeft een sterke wedstrijd gereden en heel veel progressie gemaakt. Maar hij moet geduld hebben, iets wat ik ook tegen Pieter-Jan zeg. Je kan niet in de sport komen en zomaar iedereen naar huis rijden. Op circuit kan dat maar in de rally moet je rijden, rijden en nog eens rijden. Henri Schmelcher reed vandaag zijn 2e wedstrijd. Ook hij heeft veel progressie gemaakt en bekroont zijn wedstrijd met een 11e plaats. Grégoire heeft het zeer goed gedaan. Er stond opnieuw geen maat op hem. Ik vind dat hij elke rally telkens een stapje hoger gaat en beter en beter wordt. Ik ben een fiere vader. Voor Charly is er een andere aanpak. Hij is nog maar 18 jaar en 2 maanden. Dat is zeer jong. Hij moet nog veel leren maar hij doet dat goed.”