De nieuwe BMW X1.

De verleidingscapaciteiten van de BMW X1 worden nog meer uitgesproken met deze modelupdate.

Zelfverzekerd, sportief en opvallend: de vernieuwde BMW X1 (brandstofverbruik gecombineerd: 4,1-6,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 107-155 g/km) is een nieuw hoofdstuk in het voortdurende succesverhaal van deze Sports Activity Vehicle.

De BMW X1 is aantrekkelijker dan ooit. Dat is te danken aan het vernieuwde design, de grote veelzijdigheid en talrijke vooruitstrevende uitrustingsdetails. De krachtige, maar bijzonder efficiënte 3- en 4-cilinder-in-lijn BMW TwinPower Turbo motoren en de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive staan garant voor het typerende rijplezier van BMW.

Design: opvallend en sportief. 

The new BMW X1 – Driving scenes – Exterior: Storm Bay with xLine // Interior: Leather Vernasca Mocca (05/2019).De huidige BMW X1 overtuigde meteen vanaf zijn introductie met zijn kenmerkende vormgeving. Dankzij een stevige opfrisbeurt oogt de Sports Activity Vehicle nu nog fraaier. De vernieuwde BMW X1 is direct te herkennen aan de nieuw vormgegeven voor- en achterzijde. Elke variant van de karakteristieke BMW X1 – van het instapmodel BMW X1 via de modellen xLine en Sport Line tot aan het model M Sport – heeft zijn eigen visuele identiteit.

De BMW X1 M Sport is de sportiefste optie, met verlaagde M Sport wielophanging, BMW Individual hoogglans Shadow Line afwerking met uitgebreide uitrusting (leverbaar vanaf ongeveer november 2019) en het M Aerodynamics Pack.

The new BMW X1 – Driving scenes – Exterior: Storm Bay with xLine // Interior: Leather Vernasca Mocca (05/2019).De vernieuwde BMW X1 ziet er – vooral aan de voorzijde – nu nog indrukwekkender uit dan voorheen. De grotere BMW grille – de nieren vallen nu in het midden samen – sluit aan op de nieuwe Adaptieve LED koplampen met een scherper lichtbeeld en de voorbumper met geïntegreerde LED mistlampen en grotere luchtinlaten. De achterzijde van de vernieuwde BMW X1 is ook nieuw vormgegeven. De nieuwe inzet in de achterbumper in carrosseriekleur is nu eveneens standaard uitgevoerd in carrosseriekleur. Dat maakt de achterzijde een nog sterker en stijlvoller geheel.

Een ander highlight is verwerkt in de linker buitenspiegel, die een X1 logo in tweekleurig LED licht op de grond projecteert als het portier wordt ontgrendeld. Dit is meer dat een optische gadget, want het maakt in- en uitstappen ook makkelijker.

Het aantrekkelijke nieuwe design van de BMW X1 wordt verder versterkt met drie nieuwe carrosseriekleuren – Jucaro Beige metallic, Misano Blau metallic (exclusief voor het model M Sport) en het bijzonder exclusieve BMW Individual Storm Bay metallic – en vier nieuwe wieldesigns.

Aandrijving: krachtig en efficiënt.

The new BMW X1 – Stills – Exterior: Storm Bay with xLine // Interior: Leather Vernasca Mocca (05/2019).De vernieuwde BMW X1 is berekend op de toekomst. Vanaf de introductie komende zomer voldoen alle benzine- en dieselmotoren aan de emissienorm EU6d-temp; de BMW X1 sDrive16d en de BMW X1 xDrive25d voldoen zelfs al aan de EU6d-norm. Het vermogen van de efficiënte en sportieve 3- en 4-cilinder-in-lijn motoren wordt via de hoogst moderne voorwielaandrijving of de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive – afhankelijk van het model – omgezet in dynamische prestaties en rijplezier, op de weg of op uitdagend terrein.

De BMW X1 sDrive16d, te bestellen met een handmatig te bedienen 6-versnellingsbak of een 7-trapstransmissie met dubbele koppeling, is bijzonder efficiënt. Met de 6-versnellingsbak is het gecombineerde verbruik van het model met 85 kW (116 pk) vermogen 4,1-4,4 l/100 km, terwijl de CO2-emissie gecombineerd 107-116 g/km bedraagt. Met de 7-trapstransmissie met dubbele koppeling zijn de cijfers 4,2-4,4 l/100 km en 109-116 g/km.

De BMW X1 xDrive25d (verbruik gecombineerd: 4,9-5,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 128-136 g/km) is gericht op sportiviteit, met een maximumvermogen van 170 kW (231 pk) en een maximumkoppel van 450 Nm. In elke situatie biedt dit model het kenmerkende rijplezier van BMW. De BMW X1 xDrive25d accelereert van 0 naar 100 km/h in slechts 6,6 seconden.

De BMW X1 xDrive25i is één van de meest dynamische modellen in het gamma. Met zijn 170 kW (231 pk) sterke motor en zijn precies schakelende 8-traps Steptronic transmissie leent dit model zich voor een sportief rijgedrag. Hij benadrukt het veelzijdige sportieve karakter van elke BMW X1. De BMW X1 xDrive25i sprint van 0 naar 100 km/h in 6,5 seconden. Het gecombineerde verbruik komt op 6,3-6,8 l/100 km en de gecombineerde CO2 emissie ligt op 144-155 g/km. Het gamma van de nieuwe BMW X1 omvat nu zestien motor-transmissiecombinaties, zodat de klant een zeer brede keuze heeft.

Het lichtvoetige karakter en de betrouwbare wegligging van de BMW X1 zijn gebleven. Extra grip biedt de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive die in veel modellen is te bestellen.

BMW xDrive verdeelt de aandrijfkracht over de voor- en achteras en past de verdeling aan de omstandigheden op de weg aan. Het resultaat is een combinatie van optimale tractie, uitstekende stabiliteit en dynamiek in elke situatie.

Klaar voor de start: de BMW X1 xDrive25e.
De indrukwekkende efficiency van zowel de benzine- als dieselmodellen van de BMW X1 maakt de komst van de eerste BMW X1 met Plug-in Hybride aandrijving alleen maar spannender. Als dat nieuwe model volgend jaar op de markt verschijnt, breidt BMW de elektrificatie van zijn modellengamma opnieuw verder uit. De BMW X1 xDrive25e (verbruik gecombineerd: vanaf 2,0 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: vanaf 43 g/km) – die naar verwachting in maart 2020 in productie gaat – is voorzien van de nieuwste, vierde generatie BMW batterijtechnologie, waarmee de batterij een brutocapaciteit heeft van 9,7 kWh. Daarmee heeft de Plug-in Hybride BMW X1 een puur elektrische actieradius van meer 
dan vijftig kilometer.

Uitrusting: veelzijdigheid en connectiviteit.

The new BMW X1 – Interior details – Exterior: Storm Bay with xLine // Interior: Leather Vernasca Mocca (05/2019).De BMW X1 is niet alleen door zijn rijkwaliteiten zeer aantrekkelijk. Ook met de veelzijdigheid van het interieur, de geavanceerde technologie, de royale ruimte en talloze slimme en functionele oplossingen overtuigt deze auto. De hoge kwaliteit van de BMW X1 is duidelijk zichtbaar, bijvoorbeeld in de nieuwe stiksels in contrasterende kleuren rond het instrumentenpaneel dat zwart is aan de bovenkant en de kleur van de interieurbekleding op de lagere delen.

Het contrasterende stikwerk is te bestellen voor de modellen xLine, Sport Line en M Sport. In deze modellen zijn ook de vloermatten voorzien van een gekleurde zoom met contrasterend stikwerk. De BMW X1 is ook te bestellen met een keuze uit drie nieuwe bekledingsvarianten.

Een van de hoogtepunten in het interieur van de BMW X1 is de Control Display. Een centraal geplaatst 6,5 inch scherm is standaard daarbij inbegrepen. Als een navigatiesysteem is besteld, krijgt de koper ofwel een 8,8 inch scherm óf het nieuwe 10,25 inch Touch Control Display – dat te bedienen is via de BMW iDrive Controller. Het Control Display is het ideale platform waarop het uitgebreide infotainmentaanbod is te verkennen en biedt toegang tot de digitale diensten van BMW ConnectedDrive. De nieuwste versies zijn optioneel leverbaar in de BMW X1.

De opmerkelijke veelzijdigheid van de BMW X1 is niet beperkt tot alles wat digitaal is. Ook het interieur is volledig aan te passen aan de individuele wensen. De achterbank bijvoorbeeld kan in drie delen (40:20:40) worden neergeklapt en – optioneel – 13 centimeter in lengterichting worden verschoven. Opties als een automatische bagageklep en Comfort Access – die er in combinatie voor zorgen dat de bagageklep zonder handen kan worden geopend en gesloten – brengen de veelzijdigheid van de BMW X1 opnieuw een trede hoger.