Geslaagd Mazda MX-5 Cup weekend in Zolder

  • In Zolder vond vorig weekend het tweede Mazda MX-5 Cup weekend plaats
  • De MX-5 van Mazda Motor Belux werd deze keer bestuurd door Martin Businaro (La DH – Les Sports) en voor de tweede keer door Maxime Pasture (AutoTrends)
  • Martin behaalde op zaterdag een 14de plaats, Maxime behaalde voor de tweede keer op rij een 9de plaats in dit kampioenschap van hoog niveau
  • Dirk Warmerdam (Kolenaar Mazda) wint beide manches

Willebroek, 4 juni 2019.

Bloedheet was het op Circuit Zolder dit weekend. De perfecte setting om het tweede weekend van de Mazda MX-5 Cup af te werken. Toch net iets aangenamer om open te rijden dan in de gesloten proto’s die ook van de partij waren.

De wagen nr. 5 van Mazda Motor Belux werd deze keer bestuurd door één nieuwkomer, Martin Businaro van La DH – Les Sports, en één piloot die al van de Cup had kunnen proeven in Zandvoort, Maxime Pasture van AutoTrends.

Ook Mazda Motor Nederland bracht een wagen met journalist aan de start: Dries van der Elzen van AutoVisie. Een ervaren rijder die een 7de en 8ste plaats wist te veroveren.

De zaterdagrace werd door Martin Businaro gereden, die de auto netjes op plaats 14 (ook de startplaats) wist te handhaven in dit sterke veld grotendeels bestaande uit ervaren (MX-5 Cup) ratten.

Maxime Pasture deed zondag nog beter en klom op naar een mooie 9de plaats, vlak achter de man van AutoVisie. Een uitstekend resultaat !

Ook tijdens dit weekend in Zolder bleek nog maar eens hoe spectaculair deze Mazda MX-5 Cup 2019 wel is, met veel positiewissels en close racing. Zoals mijn gelegenheidspiloten opmerkten, sprint is een volledig andere sport dan endurance racing (beiden hebben ervaring met etmaalraces – Maxime met een MX-5 in de 24H van Zolder). “Hier moet je constant op 110 % van je mogelijkheden rijden”, aldus Maxime Pasture. De snelste MX-5 zetten bovendien een tijd van 1’49” neer tijdens de qualificaties, waar menigeen toch van opkeek !

Volgende afspraak is het weekend van 13 en 14 juli, opnieuw In Zandvoort !

Dit is de kalender van de Mazda MX-5 Cup:

12-13-14 juli – Blancpain GT Series  Circuit Zandvoort

16-17-18 augustus – Gamma Racing Day TT Circuit Assen

4-5 oktober- TCR 500 Spa-Francorchamps

18-19-20 oktober – Finaleraces TT Circuit Assen