MINI Cooper S E Countryman ALL4 biedt voortaan meer dan 50 km elektrisch rijplezier.

Vanaf juli zal de MINI Cooper S E Countryman ALL4 met een grotere batterij uitgerust worden. Hierdoor biedt de Brit niet alleen een rijbereik van meer dan 50km (WLTP), maar ook opnieuw een lagere CO2 uitstoot van onder de 50g/km. Samen met de 100% elektrische MINI 3-deurs die later dit jaar voorgesteld wordt, bereidt MINI zich zo voor op de vólgende 60 jaar.

MINI Cooper S E Countryman ALL4. (05/2017)De batterijcapaciteit van de MINI Cooper S E Countryman ALL4 stijgt van 7,7 kWh naar 9,6 kWh (8,82 kWh netto capaciteit). De grootte van de batterij wijzigt echter niet, de ingenieurs van het Britse premiummerk zijn erin geslaagd de batterijtechnologie verder te laten evolueren en zo 56-57 km e-range (NEDC 2.0) te kunnen aanbieden. De CO2-waarde komt uit tussen 43-45 g/km volgens NEDC 2.0 en tussen 39-47g/km volgens WLTP.

Opnieuw een ‘échte’ plug-in hybride.

Ewoud Van der Heyden, General Manager van MINI Belux, licht toe: “Deze nieuwe update biedt zowel onze privé als onze professionele klanten het beste van twee werelden: 50 km elektrische range is méér dan het dubbele van het gemiddelde woon-werkverkeer in België*, en tegelijkertijd hebben ze de verbrandingsmotor ter beschikking voor een langere uitstap in het weekend of tijdens een vakantie. Ook niet onbelangrijk: dankzij deze batterij-upgrade wordt de MINI Cooper S E Countryman ALL4 opnieuw beschouwd als een ‘echte’ plug-in hybride.”

De aanbevolen adviesverkoopprijs van de MINI Cooper S E Countryman is €39.500, incl BTW. MINI levert de wagens met zowel een thuislaadkabel als een snellaadkabel voor onderweg. Daar bovenop krijgt elke klant een ChargeNow laadpas meegeleverd, die de klant enkel hoeft te koppelen aan een eigen betaalmiddel om de wagen te kunnen opladen bij de meeste publieke laadpunten. Op die manier wil MINI zich inzetten om de technologie ten volle te laten gebruiken.

* Gemiddelde woon-werkverkeer in België: 15,5km. Cijfer FOD Mobiliteit 2017 – info .