De nieuwe BMW X6.

https://youtu.be/C1sAlnbfVbk

BMW onthult een nieuwe generatie van het model dat de basis legde voor een innovatief en hoogst onderscheidend nieuw type auto: de Sports Activity Coupé (SAC). De nieuwe BMW X6 koppelt de wendbare en veelzijdige rijeigenschappen van een Sports Activity Vehicle met de ronduit indrukwekkende looks van een coupé.

De derde generatie BMW X6 heeft een uitgesproken, exclusief design dat zijn zelfverzekerde en overheersende uitstraling benadrukt. Geavanceerde aandrijvings- en ondersteltechnologie gaat samen met een scala aan innovaties die een unieke, sportieve en toch luxe rijbeleving creëren. Net als zijn voorganger wordt ook de nieuwe BMW X6 geproduceerd in de VS, in de BMW Group fabriek in Spartanburg. De marktintroductie in België is begin december 2019.

Dynamische proporties stralen sportieve kracht uit. Het exterieur van de nieuwe BMW X6 is in de lengte 26 millimeter gegroeid ten opzichte van het voorgaande model (tot 4.935 mm) en in de breedte 15 mm (tot 2.004 mm). Hij is 6 mm lager (tot 1.696 mm) en combineert zijn dynamische proporties met een bijzonder gespierde uitstraling. De wielbasis is met 42 mm toegenomen (tot 2.975 mm). Het meest karakteristieke aan de voorkant is de grote BMW nierengrille met één omlijsting, waarbij de buitenranden van de grille met een duidelijke hoek aansluiten bij de koplampen.

De nieuwe BMW X6 is voor het eerst optioneel verkrijgbaar met een verlichte BMW nierengrille (Iconic Glow), die het exterieur een exclusief charisma geeft. De verlichting wordt geactiveerd bij het openen en sluiten van de auto, maar de bestuurder kan deze ook handmatig inen uitschakelen. Het laten branden van de verlichting van de nierengrille is ook mogelijk tijdens het rijden. Het optionele BMW Laserlight met Adaptieve LED koplampen en grootlichtassistent met BMW Selective Beam biedt een lichtbundel die tot tot wel 600 meter ver reikt. BMW Laserlight is te herkennen aan de blauwe, Xvormige elementen in de BMW specifieke dubbele koplampen.

De flanken van de nieuwe BMW X6 hebben herkenbare BMW proporties, een strakke schouderlijn en een dynamische daklijn. 19-inch lichtmetalen wielen zijn standaard. Optioneel zijn lichtmetalen wielen leverbaar in maten die variëren van 20 tot 22 inch. De BMW X6 M50i en de BMW X6 M50d hebben standaard 21-inch lichtmetalen wielen. Behalve in de standaarduitvoering is de nieuwe BMW X6 vanaf de lancering ook verkrijgbaar in de uitvoeringen xLine en M Sport-pakket.

Deze twee uitvoeringen hebben elk unieke designkenmerken.

Interieur: een exclusieve ambiance doordrenkt met sportieve flair. In het interieur van de nieuwe BMW X6 ligt de focus op een exclusieve en dynamische rijbeleving. Duidelijke structuren zorgen voor een moderne en sportieve ambiance. De cockpit is voorzien van een nieuwe indeling en het nieuwe design van de bedieningselementen.

Daarmee is het een progressieve herinterpretatie van de op de rijder gerichte lay-out waar BMW om bekendstaat.

De nieuwe BMW X6 is standaard voorzien van Vernasca lederen bekleding. Het interieur biedt veel mogelijkheden tot variatie dankzij de 40:20:40-verdeling van de naar voren neerklapbare rugleuning achterin. Daardoor is de bagageruimte uit te breiden van 580 naar 1.530 liter. Opvallende uitrustingen in de optielijst zijn onder meer de multifunctionele stoelen met massagefunctie voor bestuurder en voorpassagier, de 4-zone automatische airconditioning, de thermo-elektrische bekerhouders, de ‘CraftedClarity’ kristalelementen voor diverse bedieningselementen, het glazen panoramadak Sky Lounge, het Ambient Air pakket en het Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround Sound System.

Vier krachtige motoren en twee M modellen vanaf lancering. Vanaf de marktintroductie is er voor de nieuwe BMW X6 de keuze uit twee benzinemotoren en twee dieselmotoren van de nieuwste generatie. De lijst wordt aangevoerd door de BMW X6 M50i met een nieuw ontwikkelde 390 kW (530 pk) sterke V8-benzinemotor (brandstofverbruik gecombineerd: 10,4-10,7 l/100 km*; CO2-emissie gecombineerd: 237-243 g/km*).

De BMW X6 M50d (brandstofverbruik gecombineerd: 6,9-7,2 l/100 km*; CO2-emissie gecombineerd: 181-190 g/km*) is uitgerust met een 294 kW (400 pk) sterke 6-cilinder-in-lijn dieselmotor en vier turbocompressors. Een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 250 kW (340 pk) zorgt voor de aandrijving van de BMW X6 xDrive40i (brandstofverbruik gecombineerd: 8,0-8,6 l/100 km*; CO2-emissie gecombineerd: 181-197 g/km*).

De BMW X6 xDrive30d (brandstofverbruik gecombineerd: 6,1-6,6 l/100 km*; CO2-emissie gecombineerd: 159-172 g/km*) heeft een 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 195 kW (265 pk). Alle varianten van de nieuwe BMW X6 voldoen aan de emissienorm Euro 6dTEMP.

Het M Sport uitlaatsysteem, dat standaard is voor beide M modellen, is ook verkrijgbaar als optie voor de andere versies van de BMW X6 of als onderdeel van het M Sport-pakket. Het geeft de auto een onmiskenbare uitstraling die veel emotie oproept. De nieuwe BMW X6 modellen hebben standaard een 8-traps Steptronic transmissie, terwijl een intelligente vierwielaandrijving de tractie, wendbaarheid en rijstabiliteit maximaliseert. De nieuwste generatie van het systeem BMW xDrive verdeelt het aandrijfkoppel variabel tussen de voor- en achterwielen, afhankelijk van de situatie – maar nu met nog meer precisie en snelheid. In situaties waar geen vierwielaandrijving nodig is, kan de aandrijving volledig naar de achterwielen worden verplaatst voor optimale efficiëntie. Ook in zeer dynamische rijsituaties verlegt BMW xDrive de aandrijfkracht meer naar de achterwielen.

De sportieve eigenschappen van de auto worden ondersteund door het elektronisch gestuurde M Sperdifferentieel op de achteras, beschikbaar als onderdeel van het M Sport Pack of in combinatie met het optionele xOffroad Pack. Perfect afgesteld onderstelsysteem verbetert sportieve reacties, comfort en off-roadprestaties. Met een achteras met dubbele dwarsarmen heeft de nieuwe BMW X6 het ideale onderstel voor dynamiek en rijcomfort op de weg, plus een ongeëvenaarde tractie buiten de gebaande paden. Dynamic Damper Control is standaard, het Adaptieve M Ophanging Professional met actieve rolstabilisatie en Integral Active Steering geven de auto uitzonderlijk wendbare en dynamische rijeigenschappen.

De nieuwe BMW X6 is ook verkrijgbaar met adaptieve luchtvering voor en achter inclusief automatische stabilisatie. De bestuurder kan de rijhoogte van de auto met een druk op de knop aanpassen met maximaal 80 millimeter. Een xOffroad Pack is verkrijgbaar, met uitzondering van de BMW X6 M50i en de BMW X6 M50d. Het biedt de bestuurder de keuze uit vier rijprogramma’s die het rijden in de sneeuw of op zand, grind of stenen vergemakkelijkt. Met een druk op de knop kan de bestuurder de ideale instellingen voor de rijhoogte, het xDrive systeem, de reactie op het gas, de transmissiecontrole en de corrigerende input van het DSC-systeem activeren. Innovatieve systemen voor bestuurdersassistentie met nieuwe functies. Dankzij een brede selectie aan standaard en optionele systemen voor bestuurdersassistentie is de BMW X6 een uitzonderlijk innovatieve Sports Activity Coupé. De talrijke nieuwe functionaliteiten zijn heel effectief in het verhogen van het comfort en de veiligheid.

De nieuwe BMW X6 biedt standaard Cruise Control met remfunctie en Collision & Pedestrian Warning met Cityremfunctie, die de bestuurder ook waarschuwt voor fietsers. Active Cruise Control met Stop & Go-functie is optioneel verkrijgbaar. Ook de Driving Assistant Pack Professional is een van de opties voor de nieuwe BMW X6. Onderdeel van dit complete pakket vol veiligheids- en comforttechnologie zijn de Steering & Lane Control Assistant met de Traffic Jam Assistant en de Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen een zijdelingse aanrijding. De Evasion Assistant is ook onderdeel van de Driving Assistant Pack Professional, evenals bescherming tegen een aanrijding van achteren en waarschuwingssystemen voor voorrang, spookrijden en kruisend verkeer, de Lane Change Warning en de Emergency Stop Assistant. De innovatieve achteruitrijassistent, die de bestuurder helpt bij het achteruitrijden en manoeuvreren in smalle ruimtes, is de volgende stap richting autonoom rijden.

BMW Intelligent Personal Assistant helpt de bestuurder. De BMW Live Cockpit Professional in de nieuwe BMW X6 omvat een nieuwe display en een bedieningsconcept met de allerbeste connectiviteit. Het instrumentenpaneel met hoge resolutie en de Control Display hebben allebei een beeldschermdiagonaal van 12,3 inch. De nieuwe BMW X6 biedt tevens een BMW Intelligent Personal Assistant: een slimme digitale assistent die reageert op “Hey BMW”. Uniek in vergelijking met andere digitale assistenten is de mogelijkheid om deze digitale assistent een eigen naam te geven. Met de BMW Intelligent Personal Assistant is er altijd een BMW hulp aan boord die alles kan uitleggen over de diverse functies, actuele informatie kan geven en de bestuurder kan assisteren. De beschikbare functies en vaardigheden worden constant uitgebreid via updates die eenvoudig zijn uit voeren via de smartphone en via Remote Software Upgrade in de auto zonder dat de dealer daarbij bezocht hoeft te worden.

* Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X6 varieert tussen 6,1 en 10,7 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen 159 en 243 g/km. Data op basis van peildatum 1 juni 2019.