Intense samenwerking creëert de opmerkelijke Automotive Holding, Leie Mobility Group.

De West-Vlaamse specialiteitengarages Leiecenter en Rock N Roll Classics alsook het autoverhuurbedrijf Renties gaan onder één dak werken. Dat heeft de Raad van Bestuur van de nieuwe combinatie vandaag bekendgemaakt. De toekomstige groep telt op vandaag ruim 40 krachten en kan gezien worden als een ambitieuze scale-up met een breed palet aan automotive producten en diensten in de aanbieding. Met een geconsolideerde omzet van 18 miljoen euro per jaar zijn we nu reeds een middelgrote speler op de markt. Evenwel met organische groei en een vooropgestelde overnamestrategie, ter uitbouw van hun servicegrid, beoogt LMG een jaarlijkse stevige double digit groei. De groep voorziet voor zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen een 100% waterdichte mobiliteit en profileert zich dan ook graag als vernieuwer in de zeer snel evoluerende autosector.
De transactie is nog niet helemaal rond, maar de familie Vanneste, Thijs Verhage en John Calemeyn die de functie van CEO opneemt in de nieuwe constellatie, hebben beslist de handen in elkaar te slaan teneinde hun gemeenschappelijke ambities te realiseren. De op te richten overkoepelende Holding zal ten dienste staan van de verdere uitbouw van onze activiteiten en de basis zijn voor de horizontale als zowel de verticale integratie.
De nieuwe holding, legt Laurent Vanneste uit, biedt ook het voordeel dat iedere identiteit op zelfstandige basis verder kan uitgebouwd worden en dat het kan profiteren van de synergiën van de groep. We hebben geïnvesteerd op een AAA-locatie met een state-of-art uitrusting waarbij wij onze klanten correct kunnen bedienen en naar de toekomst het nodige vertrouwen geven.

Geert Vanneste, Voorzitter LMG: Nu de site in Kortrijk voor een groot deel vernieuwd is, is het tijd om te investeren in een professioneel team zodoende onze activiteiten verder uit te bouwen en onze plannen te realiseren. Wij volgen de ontwikkelingen in automobielland op de voet. John heeft toegepaste expertise, is een automotive man in hart en nieren, en kent de regio door en door. Onze visies en focus zijn gelijklopend en hebben beiden ervaring in het succesvol uitbouwen van bedrijven. De coöperatie zorgt voor een perfecte complementariteit en staat garant om onze ambities in de komende jaren te realiseren. John Calemeyn: “Mijn topprioriteit is onze medewerkers en stakeholders perspectief te bieden door te investeren in verdere professionele ontwikkeling en digital readiness. We streven naar een 360° dienstverlening en hebben veel aandacht voor elke nieuwe trend in de sector. We willen een future proof bedrijf zijn waar personeel en klanten zich goed voelen. Met zijn allen focussen we op waar het voor ons om draait: bijdragen aan het succes van onze klanten door meerwaarde te leveren en hen te ontzorgen van het mobiliteisvraagstuk.. Zowel partikuliere als professionele klanten staan voor grote uitdagingen rond mobiliteit. Wij willen samen met hen werken aan een haalbare mobiliteit en betere connectiviteit. Door in te zetten op continue innovatie en digitalisering willen we onze klanten succesvol maken en met hen mee groeien op een duurzame en veerkrachtige manier.”

Over Leie Mobility Group

Het gefacelifte Leiecenter met haar hoofdkwartier te Kortrijk en vestigingen in West-Vlaanderen, is een all round en onafhankeleijk automotive bedrijf van de nieuwe generatie. Binnen haar missie treed ze op als een ware mobiliteits provider voor haar klanten. De groep overkoepelt daarom op verschillende locaties de aan- en verkoop van personenwagens en bedrijfsvoertuigen, de verhuur op korte en lange termijn ervan, de service errond, carrosserie, constructie en beletteringsactiviteiten. Door hun duidelijke business unit structuur houden ze de belangrijke focus op de verschillende productengamma’s en spreiden ze hun vleugels over een wagenpark van classic cars naar bedrijfsvoertuigen, tot de toekomstgerichte elektrische voertuigen. LMG is treedt op als echte vernieuwer in de sector en is uniek in z’n soort. Dit gaat dan ook gepaard met een forse rebranding van de corporate identity.

We Provide Your Ride.

www.leiemobilitygroup.be