Dunlop Sport Classic wederom verkozen tot beste vintage band

  • Dunlop Sport Classic wint vergelijkende test van Auto Bild Klassik1
  • Vintage band van Dunlop versloeg 7 deelnemers2 en overtuigde de jury met zijn stuurprecisie, zeer goede aquaplaningprestaties, korte remafstand op een nat wegdek en harmonische rijkwaliteit
Dunlop_SPclassic_view 1_3-4_LEFT.tif

Kontich, 12 augustus 2019 – De Dunlop Sport Classic biedt klassieke auto’s als geen andere band de beste combinatie van de modernste technologie én vintage uitstraling. De tweede overwinning van de grote Auto Bild Klassik vintage bandentest toont aan dat Dunlop de beste band in huis heeft voor klassiekerliefhebbers die het beste willen in veiligheid en handling.

Auto Bild Klassik gaf de Dunlop Sport Classic het hoogste rapportcijfer voor zijn nauwkeurige besturing, zeer goede aquaplaningprestaties, korte remafstand op een nat wegdek en algehele harmonische rijkwaliteit.

De Dunlop Sport Classic viel op bij meerdere natte tests. Tijdens het rijden op Dunlop Sport Classic banden trad bij de testauto – een Austin Healy 3000 – pas aquaplaning op bij een snelheid van 92,5 km/u. De vintage band van Dunlop won hiermee de test met grote afstand tot de andere deelnemers. De gemiddelde snelheid die de andere zeven banden konden handhaven vóórdat aquaplaning optrad was namelijk 80,1 km/u. De Dunlop-banden stuwden de Austin ook naar de kortste rondetijd op een natte baan dankzij de optimale grip.

Bij remmen op nat wegdek leverde de Dunlop Sport Classic de derde beste prestatie. De remafstand bij een snelheid van 100 km/u bedroeg 51,8 meter, bij een testgemiddelde van 57 meter. Bij de handlingtest op nat wegdek haalde de Austin Healy 3000 op de Dunlop banden een gemiddelde snelheid van 68,9 km/u vergeleken met een testgemiddelde van 65,8 km/u. Met een gemiddelde snelheid van 82 km/u op de Oostenrijkse Wachauring, overtrof de Dunlop Sport Classic alle andere banden in de droge handling-test.

Over Dunlop
Dunlop is één van ’s werelds meest toonaangevende bandenfabrikanten die banden ontwikkelt, produceert en levert voor auto’s, bedrijfswagens en motorfietsen, alsmede voor offroad- en industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu.