Grandioos rallyfeest in de Vlaamse Ardennen

Op zondag 15 september wordt de 6deeditie verreden van de Aarova Shortrally, die dit jaar uitgroeit naar een heuse Shortrally met twee verschillende klassementsproeven. Naast de gekende klassementsproef “De Bruwaan” in Oudenaarde, wordt een nieuwe proef verreden op grondgebied Kruisem. En het grote rallyfeest begint deze keer al op zaterdag 14 september met een ceremoniële start op de Markt van Oudenaarde.

Ceremoniële start op de Markt
Het rallyfeest op zaterdagavond opent al om 18h met een Apero-avond in samenwerking met Horeca Oudenaarde en een DJ-set. Vanaf 19h30 worden alle teams voorgesteld op het podium, waarna ze hun bolides parkeren in het gesloten wagenpark op de Markt, waar de fans de glimmende rallywagens kunnen bewonderen. Omstreeks 20h30 volgt een signeersessie en een “meet & greet” met de fans. Vanaf 18h kunnen in de tent de tickets in voorverkoop ingeruild worden voor toegangsbandjes.
Voor de eerste keer staan de rallyteams in de spotlights op de Markt van Oudenaarde. 
“Dat is fantastisch. Als rallypiloot droom je er altijd van om in je eigen stad op de Markt te kunnen starten. Dat zal dit jaar gebeuren. Ik kan je verzekeren dat de lokale rijders hiervan zullen genieten,” vertelt Fred Miclotte, die een Skoda Fabia R5 van zijn team SXM zal besturen.

7 klassementsproeven
Op zondag begint het serieuze werk vanaf 8h45. De rallyteams zullen van de Markt vertrekken naar de eerste klassementsproef. De gekende klassementsproef van De Bruwaan (8,61 km) wordt vier keer verreden, terwijl de nieuwe proef van Kruisem (10,30 km) drie keer op het programma staat. De totale lengte tegen de chrono bedraagt 65,34 km en de eerste deelnemer zal omstreeks 17h15 finishen, waarna om 19h30 de prijsuitreiking in de VIP-tent volgt.
Organisator Club Superstage kan in elk geval rekenen op een schitterende affiche. Het is nog te vroeg om een volledig overzicht te geven van de deelnemers (max. 120), maar wie wil deelnemen zal zich snel moeten inschrijven. De affiche van de “Aarova Grote Prijs van Oudenaarde” wordt aangevoerd door een reeks snelle R5’s, die de topklasse vormen in de nationale rallysport. 
Pieter Tsjoen doet dit jaar zelf een gooi naar winst in zijn eigen stad met de nieuwe Skoda Fabia R5 Evo van PTR, zijn nieuwe formatie. De tweede Fabia R5 van het team zal bestuurd worden door Steven Vergalle. Vincent Verschueren, tweevoudig winnaar, komt natuurlijk ook aan de start met de Skoda Fabia R5 van GoDrive, terwijl het team van Fred Miclotte 4 wagens in zal zetten, onder andere voor teambaas Fred Miclotte, maar ook voor Jean-Baptiste Broekaert, de zoon van wijlen Frank Broekaert, die voor al deze Oost-Vlaamse rijders de inspiratiebron was. En dan zijn er natuurlijk nog de Porsches, aangevoerd door Tim Van Parijs.

Een boom per deelnemer
Club Superstage maakt, net als in de Renties Ypres Rally, werk van de duurzaamheid en mobiliteit. Per klassementsproef worden 3 publiekszones voorzien. Die zullen op de website aangeduid worden. Parkeren vlakbij die zones zal niet mogelijk zijn, maar de organisatie zorgt voor shuttles van en naar deze publiekszones.
Elke fan krijgt een milieuvriendelijke biologisch afbreekbaar vuilniszak om zijn afval te verzamelen. Verder zal er, in samenwerking met Aarova, een boom geplant worden per deelnemer. 
Kortom, alle ingrediënten zijn verenigd voor een grandioos rallyfeest in het hart van de Vlaamse Ardennen op 15 september!