Kevin van Deijne kan titel vicekampioen veiligstellen in ‘De Omloop’

Komend weekend, op 6 en 7 september, wordt rondom het Belgische Roeselare de 60e editie van de Omloop van Vlaanderen verreden. Deze wedstrijd telt eveneens mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en is tevens de tweede en laatste buitenlandse wedstrijd in dit kampioenschap. Aan de start staan rijder Kevin van Deijne en navigator Hein Verschuuren. Zij besturen de Skoda Fabia R5 welke door Deijne Autosport, in samenwerking met partner Kroon Oil, aan de start wordt gebracht. Met nog drie wedstrijden te gaan kan Kevin in ieder geval de titel van vicekampioen veiligstellen.

Na de succesvolle deelname aan de Duitse ADAC Rallye Sulingen heeft het team van Deijne Autosport van een welverdiende zomervakantie genoten en zijn de accu’s weer volledig opgeladen. In België wachten bijna tweehonderd wedstrijdkilometers, verdeeld over twintig klassementsproeven, op de deelnemers. De eerste vijf proeven zullen op de vrijdagavond worden afgewerkt terwijl de resterende 15 proeven op zaterdag zullen worden verreden.

Voor Kevin en Hein is het niet de eerste keer dat ze aan deze wedstrijd deelnemen. De laatste deelname dateert alweer vanuit 2014, toen nog met de Renault Clio R3T. Een vijfde plaats in de klasse RC3 was destijds hun deel. Ondanks het feit dat het alweer een paar jaar geleden is zijn zij dus niet geheel onbekend met de regio en het wegdek. “Het zijn listige proeven en het steeds wisselende wegdek zorgt voor steeds weer voor een andere grip. Het is dus zaak om de weg goed te ‘lezen’ en daarop te anticiperen,” kijkt Kevin van Deijne vooruit.

Aan de start staat de complete top van het Belgisch kampioenschap. “Zij zijn omstandigheden zoals in Roeselare gewend en daarnaast ligt het niveau in België erg hoog,” aldus Kevin. “Desalniettemin proberen wij natuurlijk zo hoog mogelijk te eindigen. Belangrijkste voor ons zijn echter de punten die we kunnen behalen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Op de eerste plaats staat een dit jaar zeer sterk rijdende Bob de Jong, die ook de Omloop van Vlaanderen zal starten. We willen in ieder geval proberen voor Bob te eindigen om zo het maximale aantal punten in de wacht te slepen en daarmee de tweede plaats veilig te stellen.

Vanaf het serviceterrein aan de Zwaaikomstraat in Roeselare vertrekken de deelnemers om de eerste klassementsproef om 18:13u aan te vangen. Na vijf klassementsproeven zullen de auto’s vanaf 22:20u in het Parc Fermé worden geplaatst. Op zaterdag zal dan de eerste proef van de dag om 9:10u van start gaan waarna om 21:30u zal dan de winnaar op het podium gehuldigd worden.