Open strijd voor de eer in Roeselare

Open strijd voor de eer in Roeselare
ConXioN Omloop van Vlaanderen – 6-7 september
De vakantie is voorbij. Het is weer tijd voor het serieuze werk. Zowel op school als in de rallysport. In het Pirelli Junior Belgian Rally Championship komen 7 jongeren aan de start van de 7de manche van het kampioenschap, de ConXioN Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Titelhouder Grégoire Munster is niet op de afspraak, dus het belooft een open strijd te worden tussen de jongeren in deze West-Vlaamse klassieker die zijn 60ste verjaardag viert. 

Met 92 punten achter zijn naam, tegenover 26 voor zijn dichtste achtervolgers Tobias Brüls en Gilles Pyck, kunnen we niet meer van spanning spreken in het Pirelli Junior BRC, maar mathematisch is de titelstrijd nog niet beslist aangezien elke snelste tijd op een klassementsproef goed is voor een bonuspunt en slechts de 6 beste resultaten mee tellen in de eindstand. Zowel Tobias Brüls als Gilles Pyck, de dichtste achtervolgers van Grégoire Munster, kunnen in principe nog drie keer maximaal scoren, met aftrek van hun minst goede resultaat. Maar, dat is enkel mathematisch giswerk, want de tegenstand is niet te onderschatten in deze 60ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. 

Gilles Pyck beleefde een ongelukkige Renties Ypres Rally. Hij wil zich herpakken in Roeselare, maar ook Brüls wil scoren met zijn Peugeot 208 R2, net als Glenn Snaet, die zijn wederoptreden maakt na een zware klap in de Rally van Wallonië. De jonge rijder uit Staden wil voor eigen publiek een gooi doen naar de overwinning. Hetzelfde geldt voor Thibaud Mazuin, 4de in de tussenstand met 18 punten, en Valentin Vertommen, Charles Munster zal, bij afwezigheid van zijn broer Grégoire, de eer van de familie hoog moeten houden met zijn Opel Adam Cup. 

De snelste jongeren staan voor een zware uitdaging op de 20 klassementsproeven van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Om een bonuspunt te scoren zullen ze immers een referentie van formaat moeten kloppen: de Nederlander Timo van der Marel, officieel piloot van Opel Nederland, altijd erg snel met zijn Opel Adam R2. 

De ConXioN Omloop van Vlaanderen gaat vrijdag 6 september van start om 17h30 met 5 klassementsproeven die ’s avonds verreden worden, goed voor 35,77 km tegen de klok. Op zaterdag 7 september volgen tussen 8h en 21h30 nog eens 15 klassementsproeven, goed voor 163,83 km, wat het totaal op 199,60 km tegen de klok brengt. 


Tussenstand (6/9) : 1. G. Munster 94; 2. T. Brüls & G. Pyck 26; 4. Th. Mazuin & A. Molle 18; 6. G. Snaet 15; 7. J. Wagemans 10; 8. V. Vertommen 9; 9. A. Boxoen 8; 10. Charles Munster 7; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5…