Kevin van Deijne kijkt positief terug op Hellendoornrally

Afgelopen weekend werd op vrijdag 20 en zaterdag 21 september de Hellendoornrally verreden. De wedstrijd die geldt als één van de langste en zwaarste van Nederland bracht ruim honderd equipes aan de start, waarvan twaalf met een auto uit de R5 klasse. Deze klasse geldt als de koningsklasse van de Nederlandse Rallysport. Het team van Deijne Autosport bracht samen met partner Kroon Oil de Skoda Fabia R5 aan de start. Rijder Kevin van Deijne en navigator Hein Verschuuren werkten alle 14 klassementsproeven af en eindigden op een vierde plaats.

“Dit is niet het resultaat waar we vooraf op hadden gehoopt,” zegt Kevin. “Desondanks zijn we niet ontevreden. We hebben op een aantal klassementsproeven top-3 tijden weten te rijden en zelfs één keer de snelste tijd. De concurrentie was zwaar en winnaar Jasper van den Heuvel heeft foutloos gereden en was daardoor ongenaakbaar. Er had wellicht meer ingezeten als we niet op de eerste twee klassementsproeven zoveel tijd hadden laten liggen,” kijkt Kevin terug.

Op de vrijdagavond werden de eerste vier klassementsproeven afgewerkt. Door een verkeerde afstelling van de auto had deze moeite bij het remmen. “Dat heeft ons best wel veel tijd gekost,” verklaart Kevin naderhand. “We hadden te weinig ‘rol’ in de auto.” Bij de tweede doorkomst van deze klassementsproeven waren de tijden al beter en op de laatste proef van de vrijdagavond wist Kevin zelfs een snelste tijd op de klokken te zetten.

Op de zaterdag reden Kevin en Hein veelal tijden in de top-3 en lieten ze zien zeker hun oude niveau weer terug te hebben. “Als je dat tijdsverlies van de vrijdagavond aftrekt van het uiteindelijke resultaat, dan was een podium zeker mogelijk geweest. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Toch zijn we tevreden over hoe de wedstrijd is gegaan. We hebben ons oude niveau, van voor de crash in Ieper, weer te pakken en hebben ons goed van voren kunnen laten zien,” analyseert Kevin de wedstrijd naderhand.

De volgende wedstrijd van het team zal op korte termijn bekend worden. Er zijn een aantal wedstrijden die tot de opties behoren, zoals de nieuwe Achterhoek Berkelland Rally, maar ook de Twente Rally en de Rallye du Condroz in België. Bekijk daarom voor het laatste nieuws de Facebookpagina van het team.