Zoute Concours schittert ondanks grijze wolken

Afgelopen weekend vond het Zoute Concours d’Elégance plaats op de golf en net als bij vorige afleveringen werd het een prachtig evenement. Met andere woorden ‘excellence was expected’ en deze doelstelling werd bij de 10deeditie van de Zoute GP ook vervuld.

Alle lof voor de organisatie die als een geoliede machine het geheel in goede banen leidde. Alleen  het weer hadden ze niet in de hand en misschien moeten ze het volgende keer toch maar op een akkoordje gooien met Frank Deboosere…

Voor de ware liefhebbers citeer ik enkele toppers (wat mij betreft) onder de tentoongestelde modellen.

Allereerst waren er de Bugatti Chiron, Centodieci, de De Tomaso P72, de Dallara Stradale, Maserati Scià di Persia en de Pininfarina Battista, stuk voor stuk droomwagens die je zelden te zien krijgt en dan zeker niet allemaal samen…

Heel indrukwekkend was de Škoda Superb 3000 OHV Typ 924 uit 1948 met zijn statige, 3137 cc metende zescilinder. Een prachtstuk uit de fabriekscollectie waar twee jaar lang aan gerestaureerd werd.

Een ander zeldzaam beestje was de BMW/Glas 3000 V8 uit 1967, we weten dat Frua al voordien voor Glas werkzaam was en ook enkele speciale voorstellen voor BMW Zuid-Afrika ontwikkelde. Mooi!

Heel bijzonder vond ik de Delahaye 135M Drophead Coupé uit 1937 met koetswerk van Abbey uit Londen: de vorm een zweempje Brits en de kleurstelling ongewoon. Een buitenbeentje was tevens de Alfa Romeo 1900L Cabriolet uit 1953 van Stabilimenti Farina, de oudere broer (Giovanni) van Pinin. 

We sluiten af met de schitterende en zeldzame, rode Volvo P1800 cabriolet Volvoville uit 1967.

Een lukrake greep uit de vele parels, die, ik geef toe, een beetje onrecht doet aan de andere exposanten.

Daarom is er onze fotogalerij en voor de uitslag van het Concours verwijzen we je naar de verslagen op internet. Ciao!

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.