Frans FFSA GT-kampioenschap / Le Castellet

Championnat de France FFSA GT / Le Castellet – Une grande malchance mais un titre quand même !

Grote tegenslag maar toch een titel!

Hoewel de Belg Stéphane Lémeret en zijn teamgenoot Pierre-Alexandre Jean dit weekend alles hebben gegeven om de titel van Frans circuitkampioen te winnen, moesten ze zich door een speling van het lot tevredenstellen met die van vicekampioenen. Maar dankzij hun prestaties won hun team, CMR-Alpine, wel het teamklassement.

Het weekend was goed begonnen want Stéphane Lémeret zette bij de eerste kwalificatieronde direct de derde tijd neer, ver voor de Audi van de leiders in het kampioenschap. Helaas viel Pierre-Alexandre Jean door een rode vlag op het verkeerde moment terug naar de 29ste plaats op de grid van de tweede race. Daardoor kwamen de titelkansen van de Alpine A110 GT4 met startnummer 36 ernstig in het gedrang.

Toch verliep de eerste race (zaterdagavond) wonderwel en stond het duo Lémeret-Jean op het punt de leiding in het kampioenschap te nemen nadat de Audi moest opgeven door een aanrijding … tot de transmissie op een halve ronde van de eindmeet de geest gaf, waardoor de helden van de dag terugvielen van de tweede naar de negende plaats.

Met zestien punten achterstand en een startplaats in de staart van het zondagsklassement stonden Lémeret en Jean voor een onmogelijke klus. Toch wist die laatste tegen het midden van de race terug te komen tot de vijftiende plaats. Na de pilotenwissel haalde de Belg de Audi van de leiders in, om uiteindelijk te eindigen op de zesde plaats. Een knap resultaat, dat echter niet volstond om de nochtans ruim verdiende titel te behalen. 

“Voor een keer was er geen ‘safety car’ in de race, waardoor we gezien onze startpositie geen enkele kans maakten om op het podium te eindigen. We hebben onszelf niets te verwijten”, analyseert Stéphane. “Vanuit sportief oogpunt hebben we een perfect weekend gehad en waren we duidelijk beter dan onze rivalen. Helaas hebben zij regelmatiger gepresteerd over het hele seizoen, dus hebben ze de zege ook verdiend. Persoonlijk blijf ik meer dan ooit fan van de raceversie van de Alpine A110. Ik heb enorm genoten van de wedstrijden en heb vier van de twaalf races gewonnen (waardoor we de beste performers zijn). Ik hoop dan ook in de toekomst nog met deze fantastische wagen te mogen racen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait