Missie geslaagd voor Kevin van Deijne in Twente Rally

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Het team van Deijne Autosport bracht de vertrouwde Skoda Fabia R5 aan de start in deze tweedaagse wedstrijd rondom Hengelo. Het bleek een wedstrijd te worden waarin niet alleen tegen de klok, maar ook tegen de weersomstandigheden werd gestreden. Door de vele regenval was het parcours spekglad geworden.

Op zaterdagavond begon de strijd met de eerste vier van in totaal 19 klassementsproeven. Kevin ging er gelijk vol voor, maar een lekke band deed hem naar een 16e plaats in het klassement duikelen. Kevin en Hein lieten daarop gelijk zien uit het juiste racehout te zijn gesneden en wisten de nodige plaatsen goed te maken. Uiteindelijk zetten Kevin en Hein op zaterdagavond de Skoda als derde in het Parc Fermé.

Daar waar het zaterdagavond nog redelijk droog was gebleven, regende het op zondag onophoudelijk. Dat gaf een extra moeilijkheidsgraad aan deze wedstrijd. Om weer een plekje in het klassement te stijgen, moest Kevin vijf seconden goedmaken op zijn voorganger. Na de derde proef van de zondag, de achtste in de wedstrijd, stond Kevin op de tweede plaats. Inmiddels was de achterstand op de ontketende Belgische Melissa Debackere, de uiteindelijke winnares, te groot geworden en moesten Kevin en Hein de tweede plaats zien te consolideren. “Melissa ging ongekend hard over de proeven,” kijkt Kevin terug. “Als wij die lekke band niet hadden op de zaterdagavond, had het nog een hele leuke strijd vooraan kunnen worden. De realiteit was echter anders en daarom hebben we ons geconcentreerd op het vasthouden van die tweede plaats en in die opzet zijn we ruimschoots geslaagd.”

Het team had in het begin van dit seizoen ingezet op de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Een crash in het Belgische Ieper en het daaruit volgende, om medische redenen, niet starten in de GTC Rally zorgden ervoor dat die titel buiten bereik kwam. De tweede plaats in het kampioenschap was echter nog steeds mogelijk. De mechanische pech in de Omloop van Vlaanderen maakte dat het team de rest van het seizoen nog flink moest knokken voor de titel van vice-kampioen. Een goed resultaat in de Hellendoornrally en afgelopen weekend in de Twente Rally brachten Kevin en Hein definitief deze titel van Vice-kampioen in handen.

Dit seizoen was het eerste jaar met de Skoda Fabia R5 en met onze partner Kroon Oil. “Met de tweede plaats in de Twente Rally, de resultaten dit seizoen en in het Open Nederlands Rally Kampioenschap zijn we erg tevreden. We hebben laten zien dat we op alle fronten enorme progressie hebben geboekt, we de aansluiting met de top hebben gevonden en kunnen om de ereplaatsen mee strijden. We kijken dan ook nu al uit naar het volgend seizoen. Of dat met de huidige Skoda, of met een andere auto, zal zijn is nog de vraag,” besluit Kevin.