Club SuperStage investeert in het klimaat

Plant een boom op 16 november 

Planet 22, het duurzaamheids- en mobiliteitsplan van Club SuperStage gaat verder.

Op zondag 16 november plant Club Superstage in samenwerking met Aarova, partner van de Aarova Short Rally Oudenaarde-Kruisem, een klimaatbos aan. Club SuperStage plant één boom per deelnemer die heeft deelgenomen aan de editie 2019 van de populaire rally in de Vlaamse Ardennen.

De ‘klimaatmarsen voor een betere toekomst’ laten ook Club SuperStage niet onberoerd. De organisatoren van de klimaatbewegingen roepen op tot burger- en bedrijfsparticipaties. Club SuperStage, organisator van motorsportevenementen, wil zijn steentje bijdragen.

Alhoewel de impact op het klimaat van de sportevenementen van Club SuperStage mimimaal is, wenst de Club toch zijn verantwoordelijkheid op te nemen en een voorbeeld te stellen.
Het Duurzaam en energieactieplan 2015 van de Stad Oudenaarde werd dan ook met de nodige aandacht doorgenomen.

Hieruit blijkt duidelijk dat op jaarbasis de impact van een eendaags motorsportevenement van amper 78 km minimaal is.  De befaamde ‘0,0000000005 g’ uitspraak van de wereldberoemde renner Alberto Contador is hier van toepassing. 

We pakken de boom bij de takken met een aanplant actie.  

In overleg met onze partner Aarova gaan we op 16 november om 11u 100 streekeigen bomen planten op de nieuwe site van onze partner in de Bruwaan. Per deelnemer aan onze wedstrijd in september 2019 wordt er een boom aangeplant.  Elke deelnemer krijgt ook een ‘Planet 22’ eigendomscertificaat.

Alle kosten verbonden aan deze aanplanting worden gedragen door Club SuperStage.

We zijn er dan ook van overtuigd dat we in naam van onze vele leden, deelnemers en toeschouwers een ‘boom‘ bijdragen aan een betere toekomst en meehelpen aan de doelstellingen van  het ‘Duurzaam en energieactie plan’ 2015 van de Stad Oudenaarde en de Gemeente Kruisem.

Club SuperStage