So British! So beautiful!

Op donderdagavond 12 december werd het startschot gegeven voor de prachtige ‘So British!’- tentoonstelling waarmee Autoworld op magistrale wijze een ‘successful’ 2019 mag afsluiten.

Tot 26 januari kan je in het Jubelparkpaleis (Cinquantenaire) in Brussel 

terecht voor deze knappe enscenering van het vroegere straatbeeld aan de overkant van het Kanaal.

Als midden de vele sprekende decors op de ‘square’ ook nog plots de Big Ben weerklinkt, hoef je enkel maar de ogen te sluiten om je helemaal in Londen te wanen.

Alleen… het is zonde om je ogen te sluiten want er staan zovele British Classics opgesteld dat je automatisch alle modellen gaat ontcijferen.

De geniale Mini, de statige Rolls, de verleidelijke E-Type of de vlijtige Bedford CA Van: ze staan te popelen om je aan het rijke verleden van de Britse auto-industrie te herinneren.

Bij het binnengaan van het museum word je opgewacht door enkele icons van de huidige Britse autoproductie. Rechts een reeks impressionante SUV’s (Jaguar I-Pace, Bentley Bentayga ondermeer), links een greep uit de sportieve ‘stars’ (Aston Martin, MC Laren, Rolls-Royce Wraith enz.)

Even doorlopen naar achter waar een boeiende scène van de Britse racerij staat uitgestald, zoals een magische Jaguar D-Type of een Lola T70.

Eens de mezzanine bereikt via de brede trap, lijkt het of je boven komt uit de Subway of net uit de Eurostar bent gestapt in St Pancras.

Er wacht je een bloemlezing van de decennia-lang succesvolle Britse autoproductie opgesteld in een decor… So British!

Op bijgaande foto’s kan je misschien al een beetje de sfeer proeven maar, een goede tip: ga er heen… because they’re waiting for you!

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

https://sobritish.be/nl/onthaal