ABARTH

foto’s: Pauline Mervilde

www.Abarth.be

Abarth : de nieuwe Abarth 695 70° Anniversario is de ster op de BMS 2020

De nieuwe speciale reeks Abarth 695 70° Anniversario werd op de BMS2020 voorgesteld als ode aan de zeventigste verjaardag van het merk Abarth & C. en aan het vernuft van zijn oprichter, Carlo Abarth (1908-1979). Hij was immers de eerste die het potentieel van tuning en technische upgrades voor standaard productiewagens begreep.

De nieuwe Abarth 695 70° Anniversario – waarvan 1949 exemplaren zullen worden gebouwd, wat eveneens refereert naar het oprichtingsjaar van het merk – is uitgerust met de nieuwe ‘Spoiler ad Assetto Variabile’, het resultaat van het werk dat de Abarth-ingenieurs in de windtunnel van FCA in Orbassano (Turijn) hebben uitgevoerd om de stroomlijn van de wagen te verbeteren. Hij bevordert de grip op snelle gemengde parcoursen en de stabiliteit bij hoge snelheden. Zo komt hij de prestaties ten goede. De nieuwe ‘Spoiler ad Assetto Variabile’ is dan ook een eerbetoon aan het prestatiegerichte concept van de oprichter, dat veel verder ging dan een streven naar pure kracht, topsnelheid en acceleraties. Carlo Abarth koos resoluut voor allesomvattende prestaties en spitste zijn onderzoek en ontwikkeling toe op innovatieve technische oplossingen. Het is precies dat doorgedreven onderzoek dat hem beroemd maakte als een van de pioniers en visionairs op het gebied van tuning.

De nieuwe 695 70° Anniversario wordt aangedreven door de krachtigste motor in het gamma. De 1.4-turbomotor levert een vermogen van 180 pk en een koppel van 250 Nm bij 3.000 t/min. Hij stuwt de wagen in nauwelijks 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en verder naar een topsnelheid van 225 km/u (met de spoiler op 0°). Kortom, de 695 70° Anniversario is de perfecte mix van motor- en stroomlijnprestaties.