DACIA

foto’s: Pauline Mervilde

www.dacia.be

Dacia stelt zijn nieuwe ECVO-G LPG-motor voor op het Salon van Brussel 2020

  • DACIA stelt een nieuwe ‘Bi-Fuel’-motor op benzine en LPG voor, de ECO-G 100, die tijdens het Salon van Brussel onthuld wordt op Duster en ook verkrijgbaar zal zijn op Logan, Logan MCV en Sandero. De motor combineert sterkere prestaties met een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.
  • ECO-G is een beproefde, eenvoudig te gebruiken, betaalbare en kostenbesparende oplossing, die beantwoordt aan de behoeften van de klanten van het merk DACIA.

Een nieuwe ECO-G 100, met drie cilinders en turbo, is voortaan verkrijgbaar op Logan, Logan MCV, Sandero en Duster. De motor krijgt sterkere prestaties met een alertere acceleratie en een maximumkoppel van 170 Nm vanaf 2.000 t/min, wat hem veelzijdig maakt, en combineert dat alles met een lager brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot. Een ‘ECO-G’-motor stoot ongeveer 10% minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzinemotor.

ECO-G 100 is de benaming van de ‘Bi-Fuel’-motoren op benzine en LPG (liquefied petroleum gas) die verkrijgbaar zijn op deze 4 modellen uit het Dacia-gamma.