JEEP

foto’s: Pauline Mervilde

www.jeep.be

Jeep : « Avant-Première » van de nieuwe Jeep Renegade PHEV

Jeep stelde zijn drie hybride modellen voor afgelopen maart, naar aanleiding van het Salon van Genève 2019 : het ging hier om de Renegade, de Compass en de Wrangler. Met de komst van deze nieuwe modellen zet Jeep een revolutionaire stap vooruit op het vlak van respect voor het leefmilieu en op het vlak van de totale gebruikskosten met de voorstelling van deze nieuwe herlaadbare hybride voertuigen ((PHEV).

Een hybride oplossing zonder compromissen, waarbij de ongeëvenaarde technische eigenschappen van elke SUV Jeep worden geïntegreerd, zullen vanaf nu de Jeep Renegade, de Jeep Compass en de Jeep Wrangler aandrijven. Deze transformatie biedt totale vrijheid, en zal de capaciteiten van het voertuig nop optimaliseren dankzij het gebruik van de meest geavanceerde technologieën op het vlak van respect voor het leefmilieu.

Op de nieuwe Jeep Renegade PHEV, die op de BMS 2020 in avant-première zal worden voorgesteld, werkt de elektromotor werkt samen met de nieuwe 1.3-turbobenzinemotor om de efficiëntie en het totale vermogen te verhogen. Voor de Renegade zit het vermogen tussen 190 en 240 pk, met uitmuntende wegprestaties als resultaat: in ongeveer zeven seconden gaat hij van 0 tot 100 km/u. Diezelfde cijfers – hoewel ze nog moeten worden gehomologeerd – worden behaald door de eerste oplaadbare hybrideversie van de Compass, die daardoor sneller dan ooit wordt. 

Bovendien bieden de nieuwe Jeeps met oplaadbare hybridetechnologie meer rijplezier dankzij de verbeterde acceleraties en de snellere motorrespons. Ook tonen ze zich bijzonder stil en milieuvriendelijk dankzij een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km. 

De andere modellen van het Jeep-gamma (Cherokee, Grand Cherokee en Wrangler) worden eveneens tentoongesteld op de stand op de BMS 2020.