RENAULT

foto’s: Pauline Mervilde

www.renault.be

Renault op het Salon van Brussel 2020 : drie wereldpremières !

  • Nieuwe Clio is moderner en atletischer, maar bouwt voort op het DNA waaraan hij al bijna 30 jaar zijn succes dankt. Met de troeven van elk van de vier vorige generaties als basis begint hij een boeiend nieuw hoofdstuk in zijn succesverhaal.  Nieuwe Clio zal vanaf 2020 een ‘full hybrid’-versie aanbieden, E-TECH gedoopt. Dit is een belangrijke primeur voor Groupe Renault, die steunde op zijn baanbrekende knowhow als Europees marktleider inzake elektrische mobiliteit om een unieke hybride-ervaring te ontwikkelen voor Nieuwe Clio. Nieuwe Clio E-Tech wordt als wereldpremière op het Salon van Brussel 2020 voorgesteld.
  • Om het hoofd te bieden aan de sterk toegenomen concurrentie, vindt Nieuwe Captur zichzelf opnieuw uit door het DNA dat aan de basis van zijn succes lag te versterken. Hij kiest een geheel nieuwe richting om zich atletische en dynamische SUV-lijnen aan te meten. Nieuwe Captur blijft trouw aan zijn reputatie van pionier en wordt in 2020 het eerste betaalbare model in zijn segment dat wordt aangeboden met een full oplaadbare hybridemotor. Die kreeg de naam E-TECH Plug-in en werd ontwikkeld door Renault. Dankzij deze motor en Renaults knowhow als Europees marktleider inzake elektrische mobiliteit, brengt het merk de hybrideaandrijving binnen het bereik van een breed publiek. Voorgesteld als wereldpremière op het Salon van Brussel.
  • Renault stelt zijn hybride technologie, onder het label E-Tech, voor de eerste keer voor aan het grote publiek op het Autosalon van Brussel. Daarom zal er op de Renault stand in Paleis 5 een speciale technologische zone exclusief gewijd zijn aan Nieuwe Clio E-Tech en Nieuwe Captur E-Tech Plug-in. Bezoekers van het salon zullen er alles te weten kunnen komen over deze nieuwe technologie dankzij demonstratie modules, maar ook dankzij technische experts met wie ze in gesprek zullen kunnen gaan.
  • Renault Espace, waarvan sinds 1984 meer dan 1,3 miljoen exemplaren werden verkocht, is een iconische wagen die zichzelf altijd is blijven heruitvinden.  Nieuwe Espace wordt op het Salon van Brussel in wereldpremière voorgesteld.  Met zijn cross-overstijl beantwoordt Renault Espace aan de stijlconventies van het topgamma. Daardoor is zijn design uitgegroeid tot een van de voornaamste aankoopredenen. Diverse esthetische evoluties versterken zijn persoonlijkheid en uitstraling.
  • Zeven jaar na de komst van een pionier die tot de best verkochte elektrische stadsauto van Europa is uitgegroeid, zet Nieuwe ZOE een volgende stap op het gebied van veelzijdigheid, kwaliteit en technologie. Met 52 kWh biedt de batterij Z.E. 50 in Nieuwe ZOE nu een bereik van 395 km WLTP, een stijging
    met 25%.
     En vanaf het eerste uitrustingsniveau heeft hij al heel wat waardevolle functies te bieden, terwijl hij toch betaalbaar blijft.
  • Twee jaar nadat hij op de Europese markt werd gelanceerd, gaat Nieuwe Koleos er op alle vlakken op vooruit, met een meer uitgesproken koetswerkdesign en een hoger comfortpeil. Ook beschikt hij over nieuwe, performantere en zuinigere motoren en meer technologieën in het interieur.