SKODA

foto’s: Pauline Mervilde

www.skoda.be

ŠKODA op de 98ste Brussels Motor Show

Donderdag 2 januari 2020 — Belgische première van de ŠKODA KAMIQ

Belgische première van de ŠKODA CITIGOe iV en de SUPERB iV

Lancering van de ŠKODA OCTAVIA

ŠKODA viert zijn 125-jarig bestaan in 2020

Intelligente laad- en energieoplossingen

Op het Autosalon van Brussel zullen verschillende modellen voor het eerst aan het grote publiek worden voorgesteld. ŠKODA zal maar liefst 17 voertuigen op de stand tonen. Bezoekers kunnen er 4 Belgische premières ontdekken: de KAMIQ, de CITIGOe iV, de SUPERB iV… en de nieuwe OCTAVIA, die op 11 november in Praag zijn wereldpremière beleefde en in Brussel voor het eerst op een Autosalon aan het grote publiek zal worden voorgesteld.

De stand, met een oppervlakte van meer dan 1.000 m², is te vinden in Paleis 11 van de Heizel. ŠKODA is eveneens aanwezig in de PATIO op de STIGO-stand in het kader van #We Are Mobility.

Belgische premières

ŠKODA KAMIQ

ŠKODA voegt op de Europese markt een derde model toe aan het succesvolle SUV-gamma. Het gaat om de ŠKODA KAMIQ en die past in het snelgroeiende segment van de stads-SUV’s. De KAMIQ combineert de specifieke voordelen die typerend zijn voor dit segment, zoals een grotere bodemvrijheid en een verhoogde zitpositie, met de flexibiliteit van een compacte auto en het verfijnde karakteristieke ŠKODA-design. Met zijn ultramoderne rijhulp- en infotainmentsystemen, de royale binnenruimte en talrijke Simply Clever-oplossingen heeft de nieuwe KAMIQ alles in huis om te voldoen aan de behoeften van klanten. Hij mikt zowel op gezinnen als op een meer lifestyle-georiënteerd publiek en blijft trouw aan de authentieke ŠKODA-stijl.

Er zijn drie TSI-benzinemotoren beschikbaar met een cilinderinhoud van 1,0 of 1,5 l en een 1,6 l  TDI met vermogens tussen 70 en 110 kW (95 tot 150 pk). De 1.0 G-TEC levert 66 kW (90 pk) en is de eerste motor in een ŠKODA SUV die op milieuvriendelijk aardgas (CNG) rijdt. De motoren voldoen allemaal aan de Euro 6d-TEMP-norm en kunnen aan een handgeschakelde 5- of 6-versnellingsbak of een DSG-transmissie met 7 versnellingen worden gekoppeld.

ŠKODA CITIGOe iV

De ŠKODA CITIGOe iV is het eerste 100% elektrische voertuig van de Tsjechische constructeur. Met een lengte van 3.597 mm is deze zero emission stadswagen uitermate geschikt voor drukbevolkte gebieden. De elektromotor levert 61 kW en de lithium-ion batterij biedt een rijbereik tot 265 km volgens de WLTP-cyclus. De accu kan op één uur tot 80% worden opgeladen met een 40 kW DC-snellader via de CCS (Combined Charging System) laadkabel.

ŠKODA SUPERB iV

De SUPERB iV is het eerste ŠKODA-model dat is uitgerust met een plug-in hybride aandrijving. De SUPERB iV wordt aangedreven door een 1.4 TSI-benzinemotor van 115 kW (156 pk), in combinatie met een elektromotor van 85 kW. Het maximale vermogen bedraagt 160 kW (218 pk) en dit zorgt voor een bijzonder duurzame mobiliteit zonder afbreuk te doen aan het dynamische rijgevoel.  De ŠKODA SUPERB iV voldoet aan de Euro 6d TEMP emissienorm en stoot minder dan 40 gram CO2/km uit. De batterij met een capaciteit van 13 kWh biedt een emissievrij rijbereik tot 55 km volgens de WLTP-cyclus. Hij kan worden opgeladen aan een standaard huishoudelijk stopcontact, met een wallbox of wanneer men op benzine rijdt via de recuperatie van de remenergie. Door de elektrische en benzinemotor te combineren, haalt de wagen een  actieradius tot 850 km. De SUPERB iV is bovendien uitgerust met de nieuwste generatie infotainmentsysteem.

Lancering van de ŠKODA OCTAVIA

Met de vierde generatie van de bestseller van het merk bereikt ŠKODA een nieuwe dimensie, want de nieuwe OCTAVIA wordt nog verfijnder, nog ruimer, nog veiliger en meer geconnecteerd en vooral nog emotioneler. Hij is ook langer en breder dan zijn voorganger zodat ŠKODA’s best verkopende model nog meer kofferruimte biedt. Het design oogt eveneens emotioneler dankzij de nieuwe ŠKODA-vormtaal. Door het nieuwe interieurconcept kan de constructeur nog meer binnenruimte en uitzonderlijke functionaliteit combineren met hoogwaardige materialen en intelligente details. De innovatieve connectiviteit en de nieuwe rijhulpsystemen verhogen andermaal comfort en veiligheid.

De nieuwe OCTAVIA geniet van geëvolueerde moderne TDI- en TSI-motoren en een geoptimaliseerde aerodynamica, die zowel het brandstofverbruik als de uitstoot beperken. Het brede gamma motoren dat gaandeweg zal worden gelanceerd, levert motorvermogens van 81 kW (110 pk) tot 150 kW (204 pk). Het palet zal worden uitgebreid met een G-TEC-versie op aardgas (CNG), maar er volgt eveneens een iV (hybride) versie. De RS en SCOUT uitrustingsniveaus zullen op een later tijdstip beschikbaar zijn. Afhankelijk van de gekozen motorisatie kan de OCTAVIA uiteraard worden uitgerust met een handgeschakelde of een DSG versnellingsbak.

ŠKODA viert 125-jarig bestaan in 2020

ŠKODA viert zijn 125ste verjaardag en is daarmee één van de oudste autoconstructeurs ter wereld. Zijn oorsprong gaat terug tot de beginjaren van de auto. De competentie en de reputatie van het merk ŠKODA is gebaseerd op twaalf decennia traditie en ervaring met autofabricage en op het vakmanschap en de technische knowhow van de Tsjechische en Boheemse industrie. Sinds de oprichting wordt het bedrijf gekenmerkt door zijn enthousiasme voor mobiliteit en het kan terugblikken op een rijke traditie met tal van iconische auto’s. ŠKODA is bijna 30 jaar onderdeel van de Volkswagen Groep en kon zich in die periode ontwikkelen tot een grote en internationaal succesvolle autoconstructeur.

125 jaar ŠKODA is het fascinerende verhaal van een legendarisch automerk. Het ontstaan van ŠKODA valt samen met de heroïsche tijden in de debuutjaren van de auto en is nauw verbonden met het enthousiasme van ambachtslui en ingenieurs voor nieuwe technologieën in het hart van Europa. Zo heeft ŠKODA altijd voertuigen gebouwd die een beetje ongewoon waren en die de autodroom voor heel veel mensen concreet hebben gemaakt. Tot op vandaag wordt deze filosofie door alle ŠKODA-medewerkers gedeeld.

Intelligente laad- en energieoplossingen

Met Electric D’Ieteren Solutions (EDI) wil D’Ieteren Auto een reeks intelligente oplaad- en energieoplossingen aanbieden en een duurzaam ecosysteem creëren, dat een antwoord biedt op alle vragen van automobilisten die elektrisch rijden en beheerders van wagenparken met elektrische voertuigen. Het EDI-aanbod omvat oplaadstations voor thuisgebruik en voor op de werkplek, maar men voorziet tevens laadpassen om onderweg bij te laden. Dit geeft toegang tot meer dan 100.000 laadstations in 25 Europese landen. Daarnaast biedt EDI een scala aan diensten voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

https://www.e-di.be/