SEAT

foto’s: Pauline Mervilde

www.seat.be

SEAT zet in op hertekende mobiliteit

Vrijdag 3 januari 2020

  • SEAT Import gaat voor alternatieve aandrijftechnologieën die betaalbaar en beschikbaar zijn
  • EDI-oplossingen voor alle klanten
  • CNG als volwaardig alternatief
  • Commerciële acties bij overname en voor CNG-kopers
  • Praktische informatie

Tijdens de 98ste editie van de Brussels Motor Show zet SEAT Import nadrukkelijk in op de transitie naar een hertekende mobiliteit. Hertekend omdat het merk alternatieve aandrijftechnologieën betaalbaar en beschikbaar maakt. Hertekend omdat SEAT toekomstgerichte micromobiliteitsoplossingen zal commercialiseren voor in en om de stad. Hertekend omdat deze oplossingen drempelverlagend zijn voor wie het bezitten van een auto wil inruilen voor gedeelde mobiliteit.

Alternatieve aandrijftechnologieën

In Paleis 11 zal SEAT nadrukkelijk inzetten op alternatieve aandrijftechnologieën. In de eerste plaats met de recent gecommercialiseerde Mii electric (zie verder) die elektromobiliteit betaalbaar maakt voor een groot publiek. Gekoppeld aan de laadoplossingen van EDI werpt de nieuwe Mii zich op als een uitgekiende stadswagen met een overeenkomstig rijbereik en zonder lokale uitstoot.

Bovendien is de Mii electric een voorbode van een verregaande elektrificatie van het SEAT- en CUPRA-gamma in de loop van 2020. Zo zullen bij SEAT de nieuwe Leon en de Tarraco, en bij CUPRA de CUPRA Leon en de CUPRA Formentor ook als plug-in hybride worden gecommercialiseerd terwijl tegen eind 2020-begin 2021 ook de el-Born wordt verwacht.

Een tweede ‘elektrische’ blikvanger op de SEAT-stand wordt de Tarraco FR PHEV. Deze plug-inhybride geeft SEAT’s grootste SUV een nieuwe dimensie door duurzaamheid te koppelen aan topprestaties. Hij verzoent immers een indrukwekkend systeemvermogen van 245 pk en 400 Nm met een elektrisch rijbereik van rum 50 kilometer en een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km (volgens WLTP).
Naast zijn veelbelovende aandrijftechnologie introduceert dit studiemodel ook het FR-uitrustingsniveau dat de Tarraco een uitgesproken sportieve toets meegeeft door middel van bredere wielkasten, een forse achterspoiler, specifieke 19-duimsvelgen en een sportieve binnenafwerking

Voor al deze elektrische of elektrisch ondersteunde modellen heeft EDI laadoplossingen op maat in huis, voor zowel particulieren als professionele klanten. Er zullen op de SEAT-stand dan ook verschillende informanten beschikbaar zijn die specifiek in de materie van elektrisch laden zijn opgeleid.

CNG als volwaardig alternatief

Een ander duurzaam alternatief is het CNG-gamma dat SEAT aanbiedt. Zowel de Ibiza, de Arona als de Leon (vijfdeurs en break) worden aangeboden met een hybride aandrijving die benzine combineert met gecomprimeerd aardgas. CNG blinkt vooral uit door zijn milieuprestaties die gunstiger zijn dan voor eender welke fossiele brandstof en door zijn lage kostprijs per kilogram.

Vooral dat laatste aspect helpt bijvoorbeeld de SEAT Leon TGI aan een erg gunstige kilometerkostprijs. Zo berekende VAB bij zijn Gezinswagen van het jaar-verkiezing dat de kilometerkostprijs van de deelnemende Leon break TGI minimaal 12% lager ligt dan bij hybride modellen uit hetzelfde prijssegment (tot € 31.000 catalogusprijs). Bovendien neemt het verschil nog toe naarmate het jaarlijks aantal afgelegde kilometers stijgt.

Daarnaast ligt ook de sleutel tot de stad bij CNG. Zo mogen deze uiterst milieuvriendelijke modellen gebruikt worden tijdens smogalarm. Overigens zijn alle CNG-voertuigen en bij uitbreiding alle nieuwe SEAT-modellen volledig LEZ-proof.

Commerciële ondersteuning

Tijdens de periode van de salonvoordelen wordt het CNG-gamma van SEAT overigens aan dezelfde prijs aangeboden als een evenwaardige benzineversie. Daarnaast geniet het volledige CNG-gamma een bijzonder aantrekkelijke commerciële ondersteuning, want in samenwerking met DATS24 maken alle kopers van een SEAT op CNG tijdens het komende autosalon van Brussel kans op 1 van de 7 tankkaarten van DATS24 ter waarde van 4.200 euro. Omgerekend naar een gemiddeld verbruik van 3,5 kg/100 km en 15.000 kilometer per jaar, komt dit neer op zowat 8 jaar gratis brandstof.

Voor zijn volledige gamma hanteert SEAT als saloncondities ronduit attractieve overnamepremies die in tegenstelling tot heel wat andere merken gelden bovenop de waarde van het ingeruilde voertuig. Verder werden er voor het bijna volledige merkgamma speciale Move!-editions uitgewerkt die telkens de vaakst gekozen opties voor dat model bundelen. Daarnaast worden de modellen Arona, Ateca, Ibiza en Leon (vijfdeurs en break) ook in een sportief getinte Limited Edition aangeboden, waarvan de oplage telkens beperkt blijft tot 200 exemplaren.

Verder kunnen klanten rekenen op gunstige financieringsvoorwaarden, met 0% JKP bij een Klassieke Financiering op het volledige gamma en 0,99% JKP voor wie de AutoCredit-formule verkiest.

Kopers de volledige gemoedsrust zoeken, genieten een korting van 20% op WeCare-onderhoudscontracten.

Last but not least, kunnen bezoekers van de stand in Paleis 11 voor het eerst ook items uit de accessoirecollectie van SEAT en CUPRA kopen.

‘Skaten voor dummies’ en CO2-compensatie

Bezoekers van de SEAT-stand zullen tijdens dit autosalon in een zogeheten upside-downbox een originele skatefoto kunnen laten maken in een speciaal daartoe uitgeruste fotobooth. Een ‘green wall’ en een omkering van het beeld zorgen voor een verbluffend resultaat dat men ter plaatse kan laten afdrukken. Zelfs wie nooit eerder op een skateboard stond, kan na een bezoek aan de SEAT-stand zijn koelkast sieren met een machtige freestylefoto.

Er zal ook een CO2-compenserende actie worden uitgerold tijdens het autosalon, maar de details daarvan kunnen pas later worden gecommuniceerd.