Volvo Cars lanceert vernieuwde S90- en V90-modellen en maakt mild-hybridemotoren beschikbaar voor het hele gamma

Volvo Cars lanceert vandaag vernieuwde versies van de S90-berline en de V90- en V90 Cross Country-breaks, met een verfijnd exterieurdesign en een nieuw hoogtechnologisch audiosysteem van Bowers & Wilkins.

Als bredere upgrade zijn de mild-hybridemotoren met 48 volt-technologie nu beschikbaar op alle modellen, waardoor Volvo zijn geëlektrificeerde aanbod verder uitbreidt.

Wat het exterieurdesign betreft, hebben de designers bij Volvo enkele verfijningen aangebracht aan de voor- en achterkant van de S90 en V90, met onder meer nieuwe mistlichten, een nieuw spoilerdesign en een nieuw onderste deel van de voorbumper.

De meest opvallende wijziging bij de V90 en de V90 Cross Country zijn het nieuwe achterlichtdesign met volledige LED-verlichting en de sequentiële richtingaanwijzers. Nieuwe exterieurkleuren en velgopties maken het mogelijk om de wagens nog meer te personaliseren.

In het interieur zorgt een aanzienlijk geüpgraded Bowers & Wilkins-audiosysteem voor een nóg betere geluidservaring dankzij nieuwe functies zoals een verbeterde versterker, automatische compensatie voor autogeluid en een nieuwe instelling die het geluid van uw favoriete jazzclub nabootst.

Ook nieuw in het interieur is de Advanced Air Cleaner met een PM2.5-deeltjessensor. Deze functie, die oorspronkelijk werd ontworpen voor de Chinese markt en nu wereldwijd beschikbaar is, laat toe om de luchtkwaliteit in de wagen te controleren via het midden­display. Indien gewenst kan de Advanced Air Cleaner in enkele minuten zo goed als alle deeltjes uit de lucht filteren.

Zowel het nieuwe Bowers & Wilkins-audiosysteem als de Advanced Air Cleaner-technologie zijn nu beschikbaar op alle 90- en 60-modellen die zijn gebaseerd op de Scalable Product Architecture (SPA).

Alle modellen van de 90- en 60-reeksen zijn nu ook standaard uitgerust met dubbele USB-C-oplaadpoorten in plaats van de 12 volt-stopcontacten. De functie voor het draadloos opladen van smartphones, die voor het eerst werd geïntroduceerd op de XC40, is nu ook beschikbaar op de meeste varianten in de 90- en 60-reeksen.

Wat de interieurmaterialen betreft, zijn de stoelen met exclusieve Tailored Wool Blend-bekleding, die vorig jaar op de XC90 werden geïntroduceerd, nu ook beschikbaar op alle 90- en 60-modellen, terwijl er ook een ledervrije interieuroptie is voor de exclusievere afwerkingsniveaus.

Als onderdeel van een bredere upgrade voor het hele Volvo Cars-gamma zijn de mild-hybridemotoren met 48 volt-technologie nu beschikbaar op alle Volvo-modellen.

The refreshed Volvo V90 Recharge T8 plug-in hybrid in Platinum Grey

Deze milde hybrides, die vorig jaar werden geïntroduceerd op de XC90 en de XC60, zijn nu ook beschikbaar op alle andere 90- en 60-modellen en op de XC40. Met de mild-hybridemotoren op de V90 Cross Country zijn er zo ook voor het eerst geëlektrificeerde Cross Country-varianten.

Met deze milde hybrides kunnen bestuurders ook in het echte verkeer hun brandstofverbruik en uitstoot verlagen met 15%. Het ‘brake-by-wire’-systeem werkt samen met het systeem voor energieterugwinning en verlaagt het brandstofverbruik en de uitstoot door kinetische energie van het remmen te recupereren.

In combinatie met het Recharge-aanbod van plug-inhybrides en volledig elektrische wagens betekent dit dat er nu een geëlektrificeerd Volvo-model is voor iedereen.