Wie volgt Cédric Cherain op?

Spanning verzekerd in de Spa Rally
Wie volgt Cédric Cherain op?


  Ook de tweede wedstrijd van het JobFIXers Belgian Rally Championship, de Spa Rally, belooft bijzonder spannend te worden. De affiche oogt alvast prachtig, want de Belgische rallytop wordt uitgedaagd door Andreas Mikkelsen in een Volkswagen Polo GTI R5 en Sylvain Michel als vervanger van Guillaume Dilley in de Skoda Fabia R5 van SXM. 

De komst van de Noor Andreas Mikkelsen naar Spa met een Volkswagen Polo R5 van PTR was prachtig nieuws voor de Belgische tenoren. Mikkelsen won drie WK-manches met een Volkswagen Polo R WRC, maar wees er maar zeker van dat onze landgenoten zich niet gewonnen zullen geven op het grondig vernieuwde parcours van de Spa Rally. 

Cédric Cherain, vorig jaar de snelste in Spa, wil zijn teamgenoot bij PTR het nakijken geven met een Skoda Fabia R5 Evo. Het zou de Luikenaar argumenten geven om partners te overtuigen om meer dan 4 BRC-manches te rijden. Adrian Fernémont, twee jaar geleden winnaar, is ongetwijfeld geprikkeld na de Rally van Haspengouw, waarin hij nochtans een mooie derde plaats behaalde. Kris Princen zal zeker nog meer gebrand zijn op winst in de Citroën C3 R5 van DG Sport, dat een thuiswedstrijd afwerkt. Hetzelfde kan gezegd worden van Guillaume de Mevius, die vorig jaar verstek moest geven na een schuiver op de shakedown. 

Zijn broer Ghislain heeft al een zege op zak. De Skoda-rijder zou die zege dolgraag bevestigen. Vorig jaar stond hij in Spa al op het podium, maar in de regen wel op ruime afstand van het duo Cherain/Fernémont.

Voor eigen publiek wil Grégoire Munster nog beter doen dan de 4de plaats in Haspengouw met de Hyundai i20 R5. Ook Maxime Potty wil deze keer graag de finish zien met zijn Hyundai. Cédric De Cecco opent zijn campagne van 6 BRC-manches in Spa, waar hij vorig jaar meteen kon meestrijden voor een podiumplaats tot de aandrijving brak. Pieter-Jan Michiel Cracco begint aan zijn seizoen na een forfait in Haspengouw. Wees er maar zeker van dat PJM gebrand is op enkele toptijden.

Henri Schmelcher zal met een brede glimlach aan de start komen, na zijn mooie overwinning in de Rally van Hannuit. Harry Bouillon (Ford Fiesta), Bastien Rouard (Skoda Fabia), Kevin Hommes (Skoda Fabia) en Vincent Prégardien (Skoda Fabia) vervoegen de vaste klanten van het BRC. 
Zijn vormen het mikpunt voor de snelste Porsche-rijders, waaronder Patrick Snijers, die zich in de Spa Rally komt meten in een 997 GT3-onderonsje met Fred Bouvy, Romain Delhez, Francis Lejeune en John Wartique. 

De Spa Rally wordt op zaterdag 14 en zondag 15 maart verreden over 20 klassementsproeven, samen goed voor 205 km tegen de chrono