100th Anniversary: Mazda brengt speciale edities uit.

Om de honderdste verjaardag van de onderneming te vieren, lanceert Mazda een speciale reeks voor het hele gamma[1], die inspiratie put uit het unieke karakter van de eerste personenwagen van het merk, de R360 Coupé.

Heel wat kenmerken van de R360 Coupé, zoals de baanbrekende technologie, de aandacht voor designdetails en de fantastische rijervaring, komen vandaag de dag nog steeds terug in elke Mazda en brengen fans overal ter wereld in vervoering.

De verjaardagsedities zijn getooid met de tweekleurige afwerking in wit en bordeaux (burgundy), die de R360 Coupé bij zijn lancering in 1960 tot een instant hit maakte, alsook met diverse unieke ‘100th Anniversary’-accenten.

Mazda R360 Coupé (1960)

De R360 Coupé was Mazda’s eerste personenwagen en oogstte onmiddellijk heel wat succes bij bestuurders dankzij zijn unieke, futuristische stijl, zijn fantastische rijgedrag en zijn competitieve prijs, die een breed publiek voor het eerst toegang gaf tot de vrijheid van een eigen auto.  De auto had een viertaktmotor, een primeur voor microauto’s in die tijd, en een automatische transmissie. Bovendien werd zijn gewicht tot het minimum beperkt om het rijplezier naar een hoger niveau te tillen, nog een eigenschap die de huidige Mazda’s typeert.

Speciale reeks Mazda 100th Anniversary (2020)

Van alle Mazda-modellen wordt een speciale verjaardagsuitvoering afgeleid, getooid met een tweekleurig koetswerk in wit en bordeaux en tal van unieke details zoals de unieke naafdoppen met het ‘100th Anniversary’-logo.

De speciale edities onderscheiden zich door:

  • Vloermatten met ‘100th Anniversary’-logo
  • Hoofdsteunen met gebosseleerd ‘100th Anniversary’-logo
  • “Burgundy” vloertapijt
  • Sleutel met afstandsbediening met gebosseleerd ‘100th Anniversary’-logo, aangeboden in een speciaal doosje
  • Naafdoppen met ‘100th Anniversary’-logo
  • ‘100th Anniversary’-logo op voorbumper
  • Koetswerkkleur Snow Flake White Pearl Mica

De speciale reeksen zijn vanaf nu verkrijgbaar in Japan en zullen vanaf de herfst van 2020 ook in Europa worden aangeboden.


[1] Exclusief OEM-modellen. De beschikbare modellen variëren naargelang het land en het gebied.