24 Hours of Le mans 1970 (Motor Buch Verlag – Porsche Museum)

 

Het is vijftig jaar geleden dat Porsche zijn eerste algemene zege in de 24 Uren van Le Mans liet optekenen !  In 1969 was hun de zege nipt ontglipt toen het team Herrmann – Larrousse bijna op de meet werd geklopt door de Ford GT 40 van Ickx – Oliver…  De overwinning in 1970  had uitgebreid gevierd moeten worden maar Covid 19 strooide aardig wat roet in het eten.  Met dit boekwerk werd veel goedgemaakt.  Dit interessante naslagwerk is  een ode aan  de 24 Porsches die in 1970 deelnamen aan deze dubbele etmaalrace.  De helft haalde de aankomst en vijf werden geklasseerd. Ook in de GT klasse triomfeerde de debuterende Porsche  914/6 (Chasseuil – Ballot Lena)  van de Franse Porsche-invoerder Sonauto.  Van de 51 gestarte wagens haalden er amper 7 het eindklassement.  Porsche bezette het volledig podium  en enkel  Ferrari kon met twee 512 ’s de Porsche suprematie  verstoren.  Dit boek is een absolute aanrader voor iedere Porschefanaat  die zich wil verdiepen in de boeiende geschiedenis van het merk.  Een dikke 204 bladzijden lees- en vooral kijkplezier.

Harde kaft :  275 x 305 mm.

ISBN : 978-3-613-30964-7

Afbeeldingen : 240

Prijs : 79 Eu

Taal : Engels

Uitgave : Motor Buch Verlag ,  Porsche Museum