De Alfa Romeo Tonale wint de stem van de lezers van WhatCar? bij de 2021 Awards van het Britse tijdschrift

  • De Alfa Romeo Tonale wint de stem van de lezers van het Britse tijdschrift “What Cars?” bij de uitreiking van de 2021 Awards.

 

De Alfa Romeo Tonale won de “Reader Award” van het invloedrijke Britse automagazine “What Car?” in het kader van de Awards 2021. De lezers van dit tijdschrift hebben geoordeeld dat de meest opwindende nieuwe auto die gepland staat voor 2021 de Alfa Romeo Tonale is.

Na zijn internationale debuut op het Salon van Genève in 2019 en zijn eerste optreden in het VK op het Goodwood Festival of Speed, bouwt de Tonale-conceptauto verder op het 110 jaar Alfa Romeo-erfgoed en weet hij de aandacht van autokopers te trekken alvorens de onthulling van het productiemodel, die later dit jaar zal plaatsvinden.

De redacteur van “What Car?”, Steve Huntingford zegt: De “What Cars? Reader’s Award” wordt vaak uitgereikt in een wedstrijd die met een paar stemmen wordt beslist, maar dit jaar onderscheidde de Tonale zich aanzienlijk van zijn concurrenten, met meer dan twee keer zoveel stemmen dan het model dat tweede werd. Onze lezers zijn duidelijk erg enthousiast over een nieuwe gezins-SUV met het Alfa Romeo-embleem, en als we naar het concept kijken, is het gemakkelijk te begrijpen waarom.”

Arnaud Leclerc, Alfa Romeo Manager voor de EMEA-regio, licht toe: “Het Tonale-concept is een voorbode van de toekomst van Alfa Romeo en zal de eerste plug-in hybride auto zijn die ons gamma zal versterken. Het is fascinerend hoe de combinatie van schoonheid en functionaliteit tot de verbeelding van autokopers heeft geleid en we weten zeker dat ze net zo enthousiast zullen zijn als wij als ze de definitieve productieversie zien. “