Een mooi seizoen in het vooruitzicht voor Nico Verdonck

Binnen enkele dagen begint Nico Verdonck aan zijn seizoen 2021 in de Verenigde Arabische Emiraten in het kader van de traditionele 24 Uren van Dubai. Ondanks de huidige gezondheidscrisis is het programma van de Brusselaar goed gevuld voor het nieuwe jaar.

 

“Mijn seizoen 2020 was om de gekende reden heel atypisch, maar op sportief vlak wel uitstekend,” vertelt de 35-jarige Belg. “In de 24H Series die ik samen met Rodrigue Gillion reed, veroverde ik de titels Overall GT kampioen en GT4-kampioen met de Aston Martin Vantage van team PROsport. Naast dit programma werd ik door Toyota Gazoo Racing ingelijfd om mee te werken aan de ontwikkeling van de Toyota GR Supra GT4. Zo reed ik drie races in de DTM Trophy met de formatie Ring Racing en bezorgde ik het merk hun eerste podiumplaats in het kampioenschap in Zolder. Ik stond ook op het podium in de categorie GT4 in de 24 Uren van de Nürburgring met een Aston Martin van PROsport. Helemaal in het begin van het jaar werd ik al tweede in de 10 Uren van Abu Dhabi in de VW Fun Cup, samen met Rodrigue en Matthieu de Robiano in een wagen van DRM Motorsport. Dus, ook al werd het seizoen ingekort en bleef ik langer van de circuits afwezig dan ooit tevoren, toch was het een mooi seizoen.”

Zoals elke goede coureur, kijkt Nico nooit lang in de spiegel. Hij is al volop bezig met 2021. “Ik ben heel blij dat de samenwerking met Rodrigue Gillion, een van de eerste rijders van de NV Academy waar ik binnenkort meer over zal vertellen, verder zal gaan,” lacht Nico. “Zijn engagement en zijn progressie motiveren me om steeds het maximum te geven. In 2021 zetten we zijn leercurve verder met een programma dat uithoudingswedstrijden combineert met sprintraces. Met de Aston Martin Vantage AMR GT4 van PROsport zullen we aan de start komen van de 24U van Dubai, de 12U van Spa en de 12U van Hockenheim, aangevuld met twee races in de GT Cup Open – in Spa en Monza – en een race in de Ultimate Cup in Le Mans. Een mooi programma dat nog uitgebreid kan worden met enkele andere wedstrijden.”

 

Los van zijn engagement voor Rodrigue Gillion, zal Nico Verdonck ook aan de start komen van de Spa 6H met een Ford GT40 met de ambitie om zijn overwinning van 2018 nog eens over te doen in een van de meeste prestigieuze races voor klassiekers. “Ik heb contacten om nog meer races te rijden,” verheugt Nico zich. “Omdat ik door de FIA als SILVER geklasseerd ben, weet ik dat ik goed geplaatst ben om een team te versterken in een kampioenschap voor GTE’s of GT3’s, zoals WEC, ELMS of de GT World Challenge. Er is nog niets concreet, maar er lopen enkele gesprekken…”

 

Ondertussen is het uitkijken naar de 24U van Dubai, waar Nico Verdonck en Rodrigue Gillion een team zullen vormen met Stéphane Lémeret, Patrick Matthiesen en Constantin Schöll in een Aston Martin Vantage GT4 van PROsport Racing. De race gaat vrijdag om 15 uur van start (12u CET) en de wedstrijd kan live gevolgd worden op het YouTube-kanaal van de 24H Series (https://www.youtube.com/user/creventic).

 

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico