DE KALENDER VAN DE CLIO TROPHY BELGIUM LIGT VAST!

In januari werd de Clio Trophy Belgium boven het doopvont gehouden, als een promotiecup in het kader van het Belgian Rally Championship. Het enige wat nog ontbrak was de kalender. Die is nu bekend, al blijft die uiteraard afhankelijk van de evolutie van de coronacrisis. Dit zijn de vijf wedstrijden die in aanmerking komen voor de Clio Trophy Belgium 2021:

Rallye de Wallonie (30 april-2 mei)
South Belgian Rally (26 juni)
ConXion Omloop van Vlaanderen (3-4 september)
Sezoensrally (16 oktober)
Condrozrally (5-7 november)

35 FOTIA Anthony, SIRUGUE Didier, Renault Clio RS line, action during the Rallye Coeur de France 2020, 3rd round of the Championnat de France des Rallyes 2020, from September 25 to 27, 2020 in Vendome, France – Photo Bastien Roux / DPPI

“Een kalender vastleggen is nooit makkelijk, want er moet met heel wat parameters rekening worden gehouden: het zo laag mogelijk houden van de kosten voor de deelnemers, het vermijden van een ‘clash’ met andere wedstrijden, een goede geografische verdeling, enz. Zeker in deze tijden ligt dat niet altijd voor de hand”, stelt Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy Belgium. “Omdat we ook de mogelijkheid aanbieden om tegen een lagere inschrijvingsprijs deel te nemen aan een tweede Trophy, de Clio Trophy France, hebben we er ook voor gezorgd dat er geen wedstrijden van het Franse kampioenschap samenvallen met die in België. Ik ben ervan overtuigd dat we erin geslaagd zijn om een heel evenwichtige en aantrekkelijke kalender samen te stellen.”
“Vooral omdat die bestaat uit een uitstekende mix van wedstrijden uit het Belgische rallykampioenschap”, gaat Sandrine Wanson verder. “Wedstrijden van langere adem, ook enkele
kortere, en qua parcours beschikken we over alles wat de Belgische rally’s kunnen aanbieden. Snelle chronoritten, meer technische klassementsproeven, wat typisch Vlaamse spéciales en zelfs wat
onverhard. Het seizoen wordt afgesloten met de Condrozrally, een evenement dat een immense populariteit geniet. We hopen dan ook dat de eerste editie van de Trophy in een feestelijk sfeertje kan worden afgesloten.”
“Omdat onze kalender zo gevarieerd is krijgen niet alleen getalenteerde rijders de gelegenheid om hun kunnen op alle terrein te tonen. Het zorgt er ook voor dat nieuwkomers in de rallysport in een ideale context meteen heel wat kunnen opsteken. De Renault Clio Rally5 is niet alleen een krachtige bolide, ze is ook heel toegankelijk. Een basisvoorwaarde, wil het kampioenschap voor rookies en jonge talenten als springplank richting hogere categorieën dienen”, besluit de coördinator van het kampioenschap.
Voor deze eerste editie hebben de organisatoren van de Clio Trophy Belgium een uiterst aantrekkelijke prijzenpot samengesteld. In totaal steekt daar meer dan 80.000 euro aan premies en prijzen in, én voor de beste Junior een officieel zitje in een Clio Rally4 in 2022.
Dat de beste moge winnen!

 

De Clio Trophy Belgium in cijfers
Inschrijvingen
• ‘Seizoen’: 1800 € inclusief overalls en kledijkit Renault Sport, brandwerende tops, en het ter beschikking stellen van een kit voor het assistentiepark.
• ‘2de Trophy’: 1000 €, zonder vervanging van de overalls en met de mogelijkheid om deel te nemen en punten te scoren voor de Clio Trophy France.
• ‘Just for Fun’: 600 € voor deelname aan maximaal twee rally’s + kledijkit Renault Sport, uitlenen van een kit voor het assistentiepark en van overalls, naargelang de beschikbaarheid.
• ‘100 % vrouwelijk’: gratis inschrijving voor het hele seizoen voor elk rijdersduo dat enkel uit vrouwelijke rijders bestaat.
Puntenverdeling
• 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 punt(en) voor de eerste tien van elke rally.
• 5-4-3-2-1 punt(en) voor de snelste vijf rijders van de ‘Power Stage’.
Premies
• 500 € getrouwheidspremie voor de rijders die na deelname aan de eerste drie wedstrijden ook starten in een vierde wedstrijd.
• 11 300 € premies (cash + aankoopbonnen voor wisselstukken) bij elke rally:
o 1ste 3 250 €
o 2de 2 500 €
o 3de 1 500 €
o 4de 1 250 €
o 5de 1 000 €
o 1ste Junior 900 €
o 2de Junior 600 €
o 3de Junior 300 €
Prijzen
• Voor de beste Junior aan het eind van het seizoen: officieel programma van minimum drie rally’s met een Clio Rally4 in het kader van het seizoen 2022 van het Belgian Rally Championship.
• De eerste drie niet-Juniors worden beloond met aankoopbonnen voor wisselstukken:
o 1ste 4 500 €
o 2de 2 000 €
o 3de 1 000 €
Prijs
• Clio Rally5 : 43 000 € z.t.
• Ombouwkit naar Clio Rally4 beschikbaar vanaf 2022
Voor meer informatie: Sandrine Wanson, sales@myrenaultsport.be, +32 496 50 61 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait