De kracht van de MC20 op sneeuw

Niet eerder was de Maserati MC20 te zien terwijl hij zijn vermogen los liet op een besneeuwde ondergrond. De nieuwe supersportwagen van Maserati ondergaat momenteel een serie betrouwbaarheidstests (op de openbare weg en op het circuit, onder uiteenlopende omstandigheden) en intense koud-weerbeproevingen op de besneeuwde wegen van de Valtellina en op het Ghiacciodromo Livigno (Sondrio), het bekendste sneeuw- en ijscircuit van Italië.


Tijdens deze koud-weermissie wordt de supersportwagen getest op koude starts, de eigenschappen van zijn elastische onderdelen bij lage temperaturen en de handling van de auto op koud asfalt met een beperkt gripniveau. Ook worden tijdens deze testcycli het correct functioneren van het Climate Control systeem onder koude condities gecheckt, net als de accu, ophangingssystemen en de remmen.


Deze extreme omstandigheden kregen echter geen grip op de nieuwe MC20. Sterker nog, ze hebben het karakter van deze auto – die is geboren uit het race-DNA van Maserati, maar is ontwikkeld voor serieproductie – alleen maar verder versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait