Heropening van het Porsche Museum op 16 maart 2021

Stuttgart. Het wachten is voorbij: vanaf 16 maart 2021 mag het Porsche Museum weer open voor bezoekers. Uit voorzorg tegen de verspreiding van het virus, en vooral ter bescherming van bezoekers en personeel, is het museum de afgelopen maanden gesloten voor het publiek. “We wilden onze bezoekers vanaf de eerste dag een onvergetelijke ervaring kunnen bieden, dus hebben we tijdens de sluiting optimaal gebruik gemaakt van de tijd om de voor dit jaar geplande veranderingen door te voeren. We hebben bijvoorbeeld een aantal van de exposities gewijzigd, moderniseringswerkzaamheden uitgevoerd en nieuwe interactieve stations geïnstalleerd ”, legt Achim Stejskal, directeur Erfgoed en Porsche Museum uit.

Een korte terugblik: terwijl kinderdagverblijven en scholen gesloten waren en velen thuis werkten, reageerde het museum snel met Porsche 4Kids en spannende online ervaringen voor kinderen op de website www.porsche4kids.com. Een even welkome afwisseling in de dagelijkse routine van 2020 waren de digitale live-rondleidingen op de 43e Internationale Museumdag op 17 mei, waar twee gidsen rondleidingen door de tentoonstelling hielden. Van juli tot november presenteerde het Porsche Museum de eerste volledig elektrische sportwagen Taycan als onderdeel van de tentoonstellingsreeks ‘Start to Drive Electric’ in de ‘DRIVE. Volkswagen Group Forum ”in Berlijn. “We hebben altijd geprobeerd het beste van het afgelopen jaar te maken. We hebben daarom flexibel gereageerd op de huidige regelgeving en altijd in het belang van onze fans en medewerkers gehandeld. Ondanks alle uitdagingen,

Activiteiten tijdens de sluiting: het team van de afdeling Porsche Erfgoed en Museum moest tot het uiterste gaan om een ​​spectaculaire wisseling van exposities te realiseren. De Porsche 956, die voorheen aan het beursplafond hing, werd overgedragen aan collega’s van Historic Motorsport. Naast de museumwerkplaats, waar in Weissach klassieke in serie geproduceerde auto’s worden gerepareerd en opnieuw opgebouwd, worden in Weissach restauratie en onderhoud van historische raceauto’s uitgevoerd. Het was hier dat de Heritage-afdeling de voormalige Le Mans-winnende auto weer rijklaar maakte. De Porsche 956 die werd gebruikt als testauto voor de legendarische TAG Turbo Formula One-motor en om onderzoek te doen naar het grondeffect, staat nu op dezelfde plek. De speciale onderzijde van de raceauto, die is voorzien van diffusors die een vacuüm genereren tijdens het rijden,

Het design-DNA van Porsche strekt zich uit over alle modellenreeksen – en dat van de 911 gaat helemaal terug tot 1963. Bezoekers hebben nu de mogelijkheid om het design-DNA interactief te ervaren. Het station “Consistent” heeft zes automodellen op draaitafels, een afgeleide voor elke modellijn. De tentoonstelling combineert klassiek tentoonstellingsmeubilair met 3D-printmethoden en optische sensortechnologie. Wanneer een bezoeker de interactieve draaischijf nadert, stoppen alle auto’s hun pauzelus en draaien zich om naar de bezoeker. Zodra de draaitafel onder de 911 beweegt, draait de andere Porsche synchroon. Ondertussen verschijnen er rood verlichte lijnen op alle zes modellen, die een visuele weergave geven van het Porsche design-DNA, en die in detail worden uitgelegd in de Multimedia Guide. Zelden was het gemakkelijker om de relaties tussen de modellenreeksen te visualiseren door middel van ontwerplijnen. Het interactieve tentoonstellingsmeubilair wordt nu een vast onderdeel van de permanente tentoonstelling – naast de 80 auto’s en meer dan 200 kleine tentoonstellingen.

Elke bezoeker heeft nu de mogelijkheid om gebruik te maken van een nieuw ontworpen Multimediagids, die uitgebreide informatie bevat over de individuele auto’s in de tentoonstelling. Naast een nieuwe camera en het Android-besturingssysteem beschikt het toestel nu ook over een groter beeldscherm met Full HD + resolutie. De Multimediagids 2.0 is intuïtief in gebruik en er is ook nog een kinderversie beschikbaar voor jonge bezoekers. De gids reageert erg snel, wat het leuk maakt om je te verdiepen in het brede scala aan inhoud en om alles over de exposities te leren door middel van dynamische verhalen. Om ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date werd gehouden, produceerde het team nieuwe audiocontent voor 210 voertuigen, aangezien de exposities in de permanente tentoonstelling regelmatig worden gewijzigd. Audiocommentaar in meerdere talen werd toegevoegd aan videoclips en bestaande media.

Voor wie op zoek is naar een echte coureurervaring is er goed nieuws: met de Porsche Racing Simulators kunnen museumbezoekers nu het ware gevoel van autosport ervaren. Bezoekers kunnen games spelen en racen in E-Sports-competities op alle moeilijkheidsgraden volgens de doelgroep. Een buitengewoon opwindende ervaring wordt gegarandeerd door het gebogen scherm, dat specifiek op de bestuurder is gericht, en het stuur van de Porsche 911 GT3 R. De nieuwe Porsche Racing Simulator beschikt over krachtige pedalen om de respons zo direct en realistisch mogelijk te maken. . De racestoel biedt uitzonderlijke zijdelingse ondersteuning tijdens het nemen van bochten, terwijl het D-BOX Motion System de bestuurder zijdelings, op en neer, voorwaarts en achterwaarts beweegt.

Een van de grootste dromen van veel Porsche-enthousiastelingen is om plaats te nemen in een echte Porsche. Voor bezoekers van het museum kan deze droom nu uitkomen – en ze kunnen zelfs een souvenirfoto mee naar huis nemen. Bezoekers die op de foto willen, nemen gewoon plaats in de auto van het huidige modellengamma. De fotocabine is tijdens de sluiting volledig vernieuwd. Zo zijn er nu nieuwe achtergronden die de bezoeker en auto door middel van image cut-out technologie in een ander landschap plaatsen. De gewenste achtergrond en eventuele fotofilters worden bij het afhaalstation gekozen. Je kunt dan een gratis print mee naar huis nemen en de foto naar je laten mailen zodat je deze bijvoorbeeld op je eigen social media kanalen kunt delen.

Om ervoor te zorgen dat de tentoonstelling altijd in het perfecte licht wordt gepresenteerd, heeft het museumteam de afgelopen maanden de plafondverlichting gemoderniseerd. De nieuw geïnstalleerde spots zijn een exclusieve nieuwe ontwikkeling die slechts half zoveel energie verbruikt en de lichtkwaliteit verdubbelt. Bovendien is de warmteafgifte met ongeveer 50% verminderd en is ook de behoefte aan airconditioning afgenomen. Met een kleurweergave-index tot 96 – bijna net zo hoog als die van zonlicht, namelijk 100 – laat het nieuwe systeem de exposities meer schitteren dan ooit tevoren. Alle 560 gemotoriseerde architecturale armaturen worden bediend met een enkele tablet. Voor individuele evenementen kunnen de lichten worden geïntegreerd in een geënsceneerd verlichtingsschema voor shows door middel van een verlichtingsconsole. De “grandMA3” lichtbesturingsconsole wordt ook gebruikt op enkele van de grote podia van de wereld.

De nieuwe Corona-verordening van de deelstaat Baden-Württemberg van 8 maart 2021 vereist dat bezoekers van het Porsche Museum zich vooraf registreren, afhankelijk van de huidige incidentie. Wanneer de incidentie van 7 dagen tussen de 50 en 100 ligt, is voorafgaande registratie vereist. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor een museumbezoek door contact op te nemen met de Bezoekersdienst via: +49 (0) 711911-20911 of info.museum@porsche.de. Wanneer de incidentie van 7 dagen lager is dan 50, is voorafgaande registratie niet nodig. Het dragen van een FFP2- of medisch masker is in het hele museumgebouw verplicht. Het Porsche Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Ook geeft het museum op zijn website www.porsche.com/museum informatie over de huidige maatregelen en de geleidelijke openstelling van de bezoekersprogramma’s, die volledig in lijn zijn met de officiële regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait