BMW M2 CS Racing Cup Benelux neemt flitsende start met Jeroom

Op 8 mei gaat de allereerste BMW M2 CS Racing Cup Benelux van start op het Circuit van Zolder. Met de steun van BMW M Motorsport gaan de teams voor een heel seizoen de strijd aan op de circuits van Spa-Francorchamps (BE), Zandvoort (NL) en Zolder (BE). Cartoonist en tv-figuur Jeroom onthulde de meest opvallende verschijning aan de startgrid: de M2 CS Racing van BMW Group Belux.

Credits to facebook.com/AikiPhotos/

De BMW M2 CS geldt als de “gentlemen racing” klasse van BMW M Motorsport. De populariteit van de M2 CS Racing op de racetrack is niet beperkt tot de Benelux. Ook in Italië en Duitsland worden gelijkaardige kampioenschappen gereden.

Voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux knalde het startschot op donderdag 8 april met de eerste testdag op het Circuit van Zolder. De echte competitie start over precies een maand, in het weekend van 8 en 9 mei. (Zie kalender onderaan)

Blikvanger van de competitie is nu al de M2 CS Racing van BMW Group Belux, voor de gelegenheid door cartoonist en tv-figuur Jeroom in een wel heel opvallend jasje gestoken. Jeroom: “Als grote fan van de BMW art-cars was het een grote eer om een M2 CS Racing onder handen te mogen nemen. Ik heb gekozen voor een ontwerp dat de piloot van deze auto zeer veel voordeel zal geven op het circuit. Ik verwacht dan ook dat meer teams m’n revolutionaire ontwerp gaan overnemen. ”

De BMW M2 is een populaire racewagen in heel Europa: eerder werd al een BMW M2 Cup aangekondigd binnen de DTM in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Verder is er de BMW M2 CS Racing Cup NLS op de Nürburgring-Nordschleife en de BMW M2 CS Racing Cup Italië.

Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux, verklaart: “De populariteit van de M2 op de racetrack reflecteert mooi het succes dat we als marktleider op de Belgische automarkt neerzetten. We zijn dan ook heel blij dat we met de steun van BMW Motorsport de M2 CS Racing Cup Benelux kunnen organiseren, en de teams het tegen elkaar kunnen laten opnemen op de mooiste circuits van de Benelux.”

Kalender van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux:

8-9 Mei 2021 – Zolder (BEL)

22-23 Mei 2021 – Zandvoort (NED)

9-10 Juli 2021 – Spa-Francorchamps (BEL)

 

25-26 September 2021 – Spa-Francorchamps (BEL)

16-17 Oktober 2021 – Zandvoort (NED)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait