ALPINE A110 X FELIPE PANTONE

  • De Argentijnse kunstenaar ontwerpt unieke kunstwerken op basis van de Alpine A110.
  • Een uitzonderlijke koetswerklak, in de zuiverste geest van Felipe Pantone.
  • Slechts drie van de vier geproduceerde exemplaren worden verkocht.

 

 

In de marge van de Grote Prijs F1 van Monaco onthult Alpine een uitzonderlijke A110, ontworpen door Felipe Pantone. Het vervolg van een samenwerking met de kunstenaar, die in april werd opgestart.

In het unieke en prestigieuze kader van Monaco stellen Alpine en Felipe Pantone de vrucht van een tweede samenwerking voor. Het nieuwe kunstwerk is een vervolg op het werk ‘Alpine F1 x Felipe Pantone’, dat enkele weken geleden werd onthuld. Felipe Pantone gaf toen zijn artistieke visie op Alpine in de Formule 1 met een maquette op schaal 1/2 die werd tentoongesteld op de eerste verdieping van het Atelier Renault, die volledig in het teken van Alpine staat.

De samenwerking tussen Alpine en Felipe Pantone krijgt vandaag een vervolg met de Alpine A110 als onderwerp, het iconische model van het merk. Voor hij aan dit project begon, heeft Felipe Pantone vele uren besteed aan een studie van het merk en de geschiedenis ervan, en heeft hij uiteraard met de Alpine A110 gereden om de unieke persoonlijkheid van de Franse sportcoupé te voelen en te ervaren. Dat resulteerde in een moderne, dynamische en elegante interpretatie van de A110. De grafische lijnen sluiten perfect aan bij de vormen van de A110 en geven een indruk van snelheid, zelfs wanneer de auto stilstaat. De wagen is uiteraard getooid in de typische tinten van Felipe Pantone, zwart en wit.

 

Bij mijn werk aan de A110 heb ik getracht een gevoel van ‘ultra-dynamisme’ op te roepen. De visualisering van snelheid is een thema dat ik al jarenlang bestudeer en ik heb het gevoel dat het met deze wagen echt vorm krijgt. De nadruk ligt op zijn schitterende design en uit zich in een look die snelheid en toptechnologie ademt”, vertelt Felipe Pantone.

 

Het koetswerk werd volledig met de hand beschilderd door de kunstenaar, een werk dat enkele weken in beslag nam. Om het resultaat van deze samenwerking nog exclusiever te maken, krijgt elk van de drie te koop aangeboden modellen subtiele grafische details die elk exemplaar helemaal uniek maken.

 

“Door deze tweede samenwerking met Alpine bewijst Felipe Pantone opnieuw de omvang van zijn talent. Zowel de creatie als de realisatie ervan is van een uitzonderlijk niveau. Het kleurenspel, de geometrische vormen en de optische effecten tonen de A110 in een nieuw licht, met een nog meer uitgesproken indruk van beweging. Het resultaat is een modern, dynamisch en adembenemend kunstwerk”, aldus Cédric Journel, Vicepresident verkoop en marketing bij Alpine.

Een kunstwerk met 292 pk

 

Deze Alpine A110, ontworpen door Felipe Pantone, wordt gemaakt op basis van een A110S, het krachtigste model uit het A110-gamma, goed voor 292 pk.

Elk van de drie exemplaren zal worden verkocht tegen de prijs van 125.000 euro incl. btw.

Deze unieke kunstwerken zijn gehomologeerd voor de weg en richten zich meer tot verzamelaars en liefhebbers van mooie voorwerpen dan tot circuitfans.  De toelatingsvoorwaarden voor de aankoop van een van de drie werken zullen in een later stadium worden meegedeeld.

 

Alpine F1 Team in de kleuren van Felipe Pantone en ‘hot laps’ met Fernando Alonso

 

Om het resultaat van de samenwerking in de kijker te zetten, nam Fernando Alonso plaats aan het stuur van de A110 x Felipe Pantone en nam hij de artiest mee voor een reeks ‘hot laps’ op het parcours van de Grote Prijs van Monaco. Deze topontmoeting gaf beide hoofdrolspelers de gelegenheid om van gedachten te wisselen over hun gezamenlijke passie voor mooie auto’s en de Formule 1.

Om deze tweede samenwerking te vieren, steekt de renstal Alpine F1 Team zich bovendien in de kleuren van Felipe Pantone, met typische grafische elementen. De grafische signatuur komt ook terug op de motorhome en de neus van de A521-bolides die dit weekend aan de start van de Grand Prix van Monaco staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait