ROLLS-ROYCE MOTOR CARS KONDIGT NIEUWE DESIGN DIRECTOR AAN

Rolls-Royce Motor Cars heeft vandaag aangekondigd dat Anders Warming is benoemd tot Director of Design. Hij treedt per 1 juli toe tot het bedrijf.
Warming, 48, sluit zich aan bij Rolls-Royce Motor Cars met Warming Design, het bedrijf dat hij in 2019 oprichtte.
Zijn ervaring omvat bijna 20 jaar in senior posities in de BMW Group, waaronder Head of Design bij MINI en Exterior Chief Designer bij BMW.
Buiten BMW bekleedde Warming diverse senior designfuncties in bedrijven als Borgward en Volkswagen.

Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer van Rolls-Royce Motor Cars: “Het is met veel plezier dat ik een persoon met de diepgaande ervaring en creativiteit van Anders Warming verwelkom in de Rolls-Royce-familie.
Als onze Director of Design zal hij een sleutelrol spelen bij het definiëren van onze toekomstige esthetische richting en het realiseren van de dromen en ambities van onze klanten. Anders sluit zich bij ons aan als we doorgaan naar volledige elektrificatie van ons merk, dat Rolls-Royce de komende decennia zal vormen. Hij zal de uitdaging aangaan om de fundamentele ontwerpprincipes van Sir Henry Royce zelf te handhaven, die ons al meer dan 100 jaar hebben geleid.”
Hij vervolgde: “Directeur design worden voor Rolls-Royce Motor Cars is de meest prestigieuze en uitdagende opdracht in de luxe-industrie.
Het biedt unieke mogelijkheden voor innovatieve creativiteit, verbeeldingskracht en verkenning van nieuwe genres. Ik twijfel er niet aan dat Anders, met zijn buitengewone schat aan ervaring en talent, zal uitblinken in zijn nieuwe rol en we kijken er allemaal naar uit om met hem samen te werken bij Rolls-Royce.”

Adrian van Hooydonk, Senior Vice President, BMW Group Design, merkte op: “Anders Warming heeft een bewezen staat van dienst als een uiterst creatieve en gepassioneerde ontwerper met een scherp oog voor detail en vakmanschap en aangezien hij het grootste deel van zijn carrière in ons ontwerpteam heeft doorgebracht, weet ik zeker dat hij zeer snel zal integreren.”
Anders Warming zei: “Het is een enorm voorrecht en een unieke  ervaring om gevraagd te worden om deze rol op mij te
nemen. Ik ben persoonlijk blij om bij Rolls-Royce te komen en ben volledig toegewijd aan de uitdagingen die dit grote en historische merk met zich meebracht in de toekomst.”
Anders Warming komt uit Kopenhagen, Denemarken. Hij studeerde af in Major Transport Design aan het ArtCenter College of Design, Vevey, Zwitserland en Pasadena, USA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait