MILES NÜRNBERGER BENOEMD TOT DIRECTEUR DESIGN VAN DACIA

Vanaf 1 september 2021 begint Miles Nürnberger bij  de businessunit DACIA & LADA als Directeur Design DACIA. Hij vervoegt het directiecomité onder leiding van Denis Le Vot, CEO van de merken DACIA en LADA. Hij zal rapporteren aan Laurens van den Acker, Directeur Design en lid van de Board of Management van Renault Group.

In dit verband verklaarde Denis Le Vot: “We verwelkomen Miles met enthousiasme, want design is een centrale pijler in onze strategie voor DACIA. Met nieuwe Sandero hebben we aangetoond dat we het essentiële aan het aantrekkelijke kunnen paren. Met Miles gaan we een nieuwe mijlpaal tegemoet. AFSPRAAK #NBI*, #BIGSTER.”

“We zijn erg blij om Miles Nürnberger in ons team te mogen verwelkomen op een moment dat zo belangrijk is voor het merk DACIA. Miles is een gerenommeerde ontwerper die heel wat mensen inspireerde toen hij bij Aston Martin werkte. Zijn ervaring en passie voor het bouwen van sterke designmerken zijn een grote troef voor DACIA en zullen ons helpen om DACIA in de toekomst te projecteren.” gaf Laurens van den Acker te kennen.

***

Miles Nürnberger ging in 2008 aan de slag bij ASTON MARTIN LAGONDA, waar hij als Design Manager en later Creatief Directeur verantwoordelijk was voor het koetswerkdesign en in 2018 werd hij benoemd tot Directeur Design van het merk. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van DBX – de eerste SUV van Aston Martin en het Valkyrie-project, net als voor Lagonda’s vernieuwing als 100% elektrische tak, geïllustreerd door Vision Concept in sedan- en SUV-uitvoering.

 Voordat hij aan de slag ging bij Aston Martin Lagonda, maakte Miles Nürnberger deel uit van het team Koetswerkdesign van Citroën. Zijn eerste stappen in de wereld van het autodesign zette hij bij LINCOLN, Ford Motor Company.

 Miles, in 1976 geboren in een familie met een passie voor kunst, design en de auto, behaalde in 1998 zijn diploma in Automotive design aan de universiteit van Coventry. In 2009 werd hij de winnaar van de Design Award Concorso d’eleganza Villa d’Este met het One-77 concept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait