DACIA JOGGER: DE GEZINSWAGEN MET ZEVEN PLAATSEN HERUITGEVONDEN

Dacia zet zijn ambities voor het C-segment in de verf met een nieuw gezinsmodel, beschikbaar met 5 of 7 plaatsen. Dacia Jogger positioneert zich als de vierde pijler in de productstrategie van Dacia. Na de kleine, zuiver elektrische stadswagen (Spring), de compacte stadswagen (Sandero) en de SUV (Duster) vindt Dacia het gezinsmodel met zeven plaatsen opnieuw uit. Deze lancering kadert in de vernieuwing van het Dacia-gamma, dat tegen 2025 zal worden uitgebreid met twee nieuwe modellen.

De gezinsvriendelijke en veelzijdige Dacia Jogger meet zich het beste van elk segment aan: de lengte van een break, de interieurruimte van een bestelbreak en de look van een SUV. Hij laat zich dan ook niet zomaar in een vakje stoppen. Als rasechte gezinswagen van Dacia biedt Jogger de beste verhouding prijs/ruimte en de veelzijdigheid van een Zwitsers zakmes.

Met een naam die sport, natuur en positieve energie oproept, draagt Dacia Jogger bij tot de ontplooiing van de nieuwe merkidentiteit. De korte, moderne en tegelijk internationale naam straalt de robuustheid en veelzijdigheid uit. Dacia Jogger ademt vooral het uithoudingsvermogen van een ideale dagelijkse gezel voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en buitenlucht.

Dacia Jogger is bij de lancering verkrijgbaar met twee motoren: de nieuwe TCe 110-benzinemotor en de ECO-G 100. Dacia is de enige constructeur die een volledig gamma personenwagens op benzine en lpg aanbiedt onder het label ECO-G.

Vanaf 2023 zal het motorgamma worden aangevuld met een hybride-versie. Dacia Jogger wordt dan de meest toegankelijke hybride met zeven plaatsen op de markt!

De bestellingen worden in december 2021 geopend in een dertigtal landen, voornamelijk in Europa, maar ook in Turkije en Israël. Dacia Jogger zal vanaf maart 2022 in de concessie verschijnen.

“Met Jogger vindt Dacia de gezinswagen met zeven plaatsen opnieuw uit. Deze nieuwe duizendpoot belichaamt de positionering van het merk met zijn outdoorkarakter, altijd klaar voor de avontuur. Hij bewijst het engagement van Dacia die de mobiliteit toegankelijk wil maken, zelfs voor grote gezinnen. Dacia Jogger wordt ook de eerste hybride van Dacia, want mobiliteit in de stad en daarbuiten moet voor iedereen toegankelijk zijn.” Denis Le Vot, Algemeen Directeur van Dacia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait