“DE Knokke Zoute GP 2021” in ’t kort uitgelegd.

Weet niet, of  de Zoute GP nog enige uitleg behoeft. Toen al, bij de allereerste editie, wisten we dat hier een wereld event geboren was. Ondertussen is dat alleen maar ieder jaar weer bevestigd. We proberen u hier in telegramstijl  overzicht te bieden van een overvolle week, die bol zal staan van unieke momenten.

 

De ruggengraat van de ZOUTE GRAND PRIX en misschien wel de zuiverste vorm van passie voor automobiel!

Degenen die aan de laatste elf edities hebben deelgenomen, zijn het er allemaal over eens: het parcours is fantastisch, het wordt professioneel georganiseerd en de sfeer in Knokke-Heist vindt u nergens anders terug. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Ontdek wat we voor u in petto hebben op 7, 8 en 9 oktober 2021.

 • Start & aankomst in Knokke-Le Zoute, het mondaine hart van de badplaats.
 • Mooie parcours voor piloten die een echte uitdaging appreciëren.
 • Zorgvuldig geselecteerde wegen door Vlaanderen en de Nederlandse polders, ideaal voor een classic car rally.
 • Culinaire stops op unieke locaties.
 • Een exclusieve Zoute Drivers Club by RR interieur, om na een spannende dag rust te vinden en bij te praten met mede-enthousiastelingen.
 • Alle faciliteiten voor piloten en co-piloten inbegrepen, met uitzondering van hotelaccommodatie.
 • Een internationaal deelnemersveld, waaronder vele bekende namen uit de auto-, business-, sport- en showbizzwereld.

PRADO ZOUTE is een museum waar de allernieuwste wagens en kunst elkaar ontmoeten. Het beste van automobiel, kunst en culinair genieten gecombineerd. Een unieke ervaring in België!

 

 

ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by EY 9-10 Oktober 2021

Knokke-Heist, Belgium

 • Expositie van 75 uiterst unieke & klassieke auto’s
 • Expositie van prototypes
 • 15 gidsen beschikbaar voor een begeleide tocht
 • Leuke bars verspreid over de fairways

 

KLASSES 2021

 1. 70 Years Alfa Romeo 1900
 2. 50 Years Alfa Romeo Montreal
 3. 40 Years ‘The Quattro Legend’ 1980-2020
 4. 60 Years Jaguar E-Type
 5. 50 Years Range Rover
 6. 50 Years Citroën SM 1970-2020
 7. Jean Blaton ‘Beurlys’ Gentleman Driver par Excellence
 8. The ‘Ferrarix of Asterix’ – Albert Uderzo a passionate Ferrari Aficionado
 9. 50 Years Lamborghini Countach

 

DE GT TOUR

Een GT TOUR is een event met spectaculaire snelheidstesten voor de meest exclusieve moderne GT-wagens jonger dan 20 jaar. Een dag vol actie in verschillende vormen waarin u de vele paarden onder de motorkap gecontroleerd los kan laten, of ze net in bedwang probeert te houden aan het stuur van uw favoriete bolide.

Het goedgevulde programma ademt pure driving passion uit, en laat toe om het onderste uit uzelf én uit uw wagen te halen. Een avontuur om nog lang van te genieten, na het overschrijden van de finishlijn.

Unieke sportwagens, een fantastische snelle reis met spectaculaire snelheidstests in een unieke omgeving, een echte adrenaline rush! Een recept voor kampioenen, op maat gemaakt voor de gran turismo lifestyle en de auto’s die het vertegenwoordigt!

 

 

 

De spectaculaire ZOUTE SALE by Bonhams is een vaste waarde van de ZOUTE GRAND PRIX. De catalogus van uitzonderlijke auto’s van hoge kwaliteit zal naar verwachting opnieuw een sterke opkomst van zowel nationale als internationale kopers en verzamelaars aantrekken.

 • Een uitzonderlijke collectie zeer zeldzame wagens
 • 3 kijkdagen (7,8,9 oktober)
 • Veiling op zondag

 

Een van de spectaculairste auto ooit gebouwd zal ongetwijfeld een blikvanger zijn op de  Zoute  Sale 2021 ; zelf maakte ik ooit de de wereld primeur mee in Geneve en heb van dit model verschillende mini exemplaren en een jaargang boeken/magazines die de firma in 1993 /94 aan zijn  klanten aanbood. De grote is “way out off my range” .

 

De ZOUTE SALE is een prestigieuze internationale veiling van zeldzame verzamelaarsauto’s die gehouden wordt op het strand voor het Albertplein in Knokke-Le-Zoute. in 2019 werd maar liefst 15 miljoen euro aan exclusieve auto’s verkocht op de ZOUTE SALE by Bonhams.

Deze belangrijke veiling brengt opmerkelijke historische voertuigen. Velen komen uit belangrijke nationale en internationale collecties.

BONHAMS

Bonhams heeft een ijzersterke reputatie weten op te bouwen in het veilen van classic cars van extreem hoge kwaliteit. Denk maar aan hun schitterende resultaten op events zoals the Goodwood Festival of Speed, de Paris Sale en de Quail Motorcycle gathering om er maar enkele te noemen.

 

Zo dit is kort samengevat waarom Knokke voor volgende weekend in uw GPS moet staan. meer info op en tickets :

Zoute Grand Prix – Home

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *