Porsche 356 made by Reutter (Frank Jung)

Deze uitgave is sinds kort ook in de Engelse taal beschikbaar.

Reutter moeten we niet meer voorstellen want iedere autoliefhebber weet dat deze Duitse familieonderneming ontegensprekelijk verbonden is met Porsche.

De firma werd opgericht in 1906, Reutter werkte voor bijna ieder gerenommeerd merk zoals  Austro-Daimler, Benz, BMW, Buick, Bugatti, Daimler, Horch, Maybach, Mercedes-Benz, Wanderer om er enkele te noemen.

In 1931 startte de samenwerking met het merk Porsche wat zich vertaalde in o.a. enkele prototypes en voorlopers van de VW Beetle en de Porsche type 60. De meesten onder u zullen ongetwijfeld weten dat Reutter de carrosseries leverde aan Porsche sedert 1950 !  Reutter Zuffenhausen telde duizend werknemers en werd in 1963 verkocht aan Porsche.  Ongeveer 250 medewerkers bleven in de nieuw opgerichte onderneming Recaro (REutter CAROserie) Op vandaag is Recaro vooral bekend voor autostoelen en Cupzetels.

Een uiterst interessant boek dat we enkel kunnen aanbevelen.

Harde kaft met omslag

23 x 26,5 cm

336 bladzijden en 500 kleurenfoto’s

2 uitgaves Duits en Engels

39,90 €

 

www.delius-klasing.de

 

Wilfried Geerts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *