Boekbespreking Luigi , Une vie pour la cours. (Eric Faure – Benoit Deliège)

Luigi is  een naam die klinkt als een klok in de autosportgeschiedenis. Deze meester preparateur kwam met zijn Italiaanse familie Cimarosti naar België om te werken in de koolmijnen.  Zijn interesse in auto’s duwde hem echter in een totaal andere richting.

Zijn palmares als preparateur is dan ook indrukwekkend.  Talrijke overwinningen tijdens o.a de 24 uren van Spa en Le Mans  en twee titels van Europees Kampioen Toerisme. Talrijke internationale piloten passeerden de revue waaronder , Hans Stuck, Gunnar Nilsson, Lella Lombardi, Bruno Giacomelli en Reine Wisell.  Bij de Belgische clan noteren we o.a. Willy Braillard, Hugues de Fierlant, Pierre Dieudonné, Claude Dewael en vele andere.  Ook op rallygebied verdiende Luigi zijn sporen met piloten als Yves Loubet, Patrick Snijers, Dany Delettre, Gaby Goudezeune, en andere Chavan’s.  Niettegenstaande Luigi vooral bekend werd door het tunen van BMW’s  waren nog tal van  andere merken waaronder Toyota, Fiat, Alfa Romeo en Chevrolet.

Dit prachtig gedocumenteerd  boek telt 240 bladzijden en bevat naast de vele foto’s ook nog prachtige illustraties van kunstenaar Benoit Deliége.

Een absolute aanrader voor de komende feestdagen !

 

Formaat 24 x 29 cm

240 bladzijden , harde kaft

Tekst : Frans

ISBN : 978-2-9601019-9-7

Prijs : 49 eu

www.benoitdeliege.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *