LeasePlan levert 8 nieuwe Tesla Model 3’s bij ELECTROTEST

Op 3 december overhandigde LeasePlan de sleutels van acht nieuwe Tesla Model 3’s aan inspecteurs van ELECTROTEST, een van de grootste Belgische controleorganismes op het vlak van veiligheid van installaties en energie. Omdat de inspecteurs dagelijks zo’n 300 km rijden, koos het bedrijf voor comfortabele en performante elektrische wagens met voldoende actieradius. Dat LeasePlan deze wagens mocht leveren is geen verrassing: de leasingmaatschappij begeleidt steeds meer bedrijven bij de omschakeling naar een elektrisch wagenpark.

 

ELECTROTEST controleert dagelijks elektrische-, gas-, en waterinstallaties, alsook technische machines en toepassingen. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van iets meer dan 100 bedrijfswagens en zet in op meer duurzame mobiliteit. Daarom besliste ELECTROTEST al in 2018  voor een volledig elektrische wagenpark te gaan. “We hadden in 2018 al door dat de toekomst van de bedrijfswagen elektrisch zou zijn. Alleen hebben we nog even afgewacht omdat de eerste generatie elektrische wagens een kleine actieradius had. Onze controleurs rijden dagelijks 300 tot 400 kilometer, dus we hadden echt wel nood aan elektrische wagens met een grote actieradius”, zegt managing director Ellen Vandervorst van ELECTROTEST.

 

Intussen bestaat het wagenpark van ELECTROTEST al voor 25 procent uit volledig elektrische wagens. 70 procent van de bedrijfswagens zijn hybride, slechts 5 procent van de wagens rijden nog rond op een verbrandingsmotor. Intussen bestelde het bedrijf bij LeasePlan nog eens 18 elektrische wagens. “We zetten volledig in op een duurzame fleet”, zegt Ellen Vandervorst. “Uiteraard speelde het fiscale aspect ook mee bij dit proces, maar in de eerste plaats maken we deze keuze omdat we ons steentje willen bijdragen voor het milieu. Bovendien heeft die vroege omschakeling naar een elektrisch wagenpark ook ons businessmodel voor een deel bepaald. Intussen adviseren wij  bedrijven ook omtrent de istallaties van laadpalen, zowel voor laadinfrastructuur bij de werknemers thuis als op bedrijfslocatie.”

 

Zuinig rijden voor de sport

ELECTROTEST plaatste op de eigen bedrijfssites ook al laadpalen die publiek gedeeld worden. Zo kan iedereen in de omgeving er gebruik van maken en beperkt het bedrijf zijn investering in duurzaamheid niet alleen tot de eigen medewerkers. Die laatste zijn intussen ook heel enthousiast over hun elektrische wagens. “Vernieuwing brengt altijd een beetje angst met zich mee, maar onze controleurs zijn nu heel enthousiast om met een elektrische wagen te mogen rijden. Ze maken er zelfs een sport van om zo zuinig mogelijk hun kilometers af te leggen”, zegt Ellen Vandervorst. “We hebben onze mensen niet verplicht om met een elektrische wagen te rijden, maar toch kiezen ze er massaal voor. Omdat ze dagelijks zoveel kilometers rijden krijgen ze natuurlijk wel erg mooie en comfortabele wagens aangeboden. Naast de Tesla’s zijn er ook Ford Mustangs Mach E en Skoda Enyaqs besteld.”

 

LeasePlan bleek voor ELECTROTEST de perfecte partner om hun wagenpark te vergroenen. Voor 2018 was het bedrijf geen klant van LeasePlan, maar voor de omschakeling naar een volledig elektrische fleet werd LeasePlan ingeschakeld. “Het is duidelijk dat LeasePlan heel hard bezig is met elektrificatie van de bedrijfswagens. Dat zie je ook aan het ruime aanbod aan EV’s”, zegt Ellen Vandervorst. “In de mate van het mogelijke worden de wagens snel geleverd, de leasingprijzen zijn scherp en de communicatie is transparant. Elk bedrijf dat wil overschakelen op een EV fleet, heeft voor mij baat bij een samenwerking met LeasePlan.”

 

Elektrificatie sneller dan gepland

LeasePlan zelf zag het voorbije jaar de aanvragen voor elektrische bedrijfswagens enorm stijgen. Dat heeft uiteraard te maken met de fiscale voordelen en de toekomstplannen van de overheid om elektrische bedrijfswagens te verplichten. “Maar we voelen ook aan dat steeds meer bedrijven bewust kiezen voor elektrische wagens. Niet alleen om fiscale redenen, maar ook uit overtuiging”, Pieter Waegenaer, Commercieel Directeur bij LeasePlan België. “Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de impact van hun fleet op het milieu. Ze wachten niet af tot wanneer elektrische wagens verplicht worden, ze kiezen er nu al voor om hun steentje bij te dragen aan duurzame mobiliteit. Dat ondersteunen we bij LeasePlan volledig. We  beschikken niet alleen over een ruim aanbod aan volledig elektrische bedrijfswagens, we willen ook de groeiende milieubewustwording ondersteunen en steeds meer partners overtuigen om te kiezen voor groene mobiliteit. We zijn heel enthousiast te zien dat we meer en meer in die opzet slagen”, aldus Pieter Waegenaer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *