Porsche Taycan onthuld als nieuwe Formule E safety car

Stuttgart. Een Porsche met leiderschapskwaliteiten: Wanneer de onderscheidend ontworpen Taycan uit de pitstraat en het circuit oprijdt in het ABB FIA Formula E World Championship, zal hij snel de leiding nemen. Porsche’s eerste volledig elektrische sportwagen is de nieuwe safety car in de innovatieve elektrische raceserie dit seizoen. Het voertuig viert zijn circuitdebuut tijdens de openingsronde van het Formule E-seizoen op 28/29 januari in Diriyah, Saoedi-Arabië.
Ontworpen om meer te zijn dan alleen de Formule E safety car, vliegt de Porsche Taycan Turbo S opvallende lak de kleuren van alle elf teams die deelnemen aan het kampioenschap, evenals de kleuren van de FIA en Formule E. Het symboliseert de inzet van iedereen die betrokken is bij de Formule E en het gemeenschappelijke pad naar de toekomst van volledig elektrische autosport. Tegelijkertijd geeft het een visuele uitdrukking van sociale waarden zoals diversiteit en gemeenschap. Het nummer 22 erkent de prestaties van de 22 coureurs die dit seizoen aan de serie deelnemen.


“We zijn er trots op dat de Formule E een Porsche deze taak heeft toevertrouwd – een taak die belangrijk is voor de veiligheid van zijn coureurs”, zegt Thomas Laudenbach, Vice President Porsche
Motorsport. “Met de Taycan Turbo S als officiële safety car leveren we een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op het circuit en onderstrepen we ook het belang van de Formule E voor Porsche Motorsport. Het onderscheidende ontwerp illustreert onze toewijding aan de succesvolle toekomst van deze innovatieve raceserie. Hoewel we rivalen zijn op het circuit, verspreiden we deze boodschap samen naar de wereld. Bovendien hopen we dat we hiermee ook een jongere doelgroep kunnen aanspreken die nog geen autosportfan is.”
“De Formule E is verheugd dat de Porsche Taycan Turbo S vanaf seizoen 8 zal dienen als de safety car van het kampioenschap”, zegt Jamie Reigle, CEO van de Formule E. “De Porsche Taycan Turbo S is het toppunt van hoogwaardige geëlektrificeerde voertuigen en zal formule E-stadsracecircuits over de hele wereld verlichten.

Bij het ontwerpen van de Formule E safety car heeft Porsche de kritieke veiligheidsfunctie op het circuit opnieuw ontworpen om een krachtig symbool te zijn van de toewijding van het kampioenschap aan een geëlektrificeerde toekomst en de eenheid van de deelnemers in het ABB FIA Formula E World Championship.”
Dankzij zijn rijeigenschappen en veiligheid, evenals zijn vermogen tot 560 kW (761 pk), is de krachtige Taycan Turbo S de ideale keuze in de cruciale rol van een safety car in het enige volledig elektrische wereldkampioenschap voor motorsport, racen in het hart van iconische wereldsteden zoals Londen, Mexico City, New York City, Berlijn, Monaco en Seoul. Met Launch Control accelereert het vlaggenschipmodel van de Taycan-reeks van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden en bereikt het een topsnelheid van 260 km/u.

De ombouw van de Porsche Taycan Turbo S tot een safety car vereiste de installatie van een rolkooi en racekuipstoelen met zespuntsgordels en kabelbomen voor de safety car-verlichting en het Marelli Logger System. In de bumpers waren knipperlichten geïntegreerd. De nieuwe werkplek van Bruno Correia (Portugal), de al lang bestaande FIA Formule E safety car-coureur, werd ook uitgerust met een brandblusser en een hightech communicatiesysteem. Hierdoor voldoet het veiligheidsvoertuig aan alle eisen voor service in een zeer competitieve serie zoals het ABB FIA Formula E World Championship.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *