BENTLEY VERSNELT BEYOND100-STRATEGIE EN LANCEERT VIJF NIEUWE ELEKTRISCHE AUTO’S VANAF 2025

  • Five-in-Five-plan verbindt zich vanaf 2025 elk jaar tot een nieuw elektrisch model – allemaal ontworpen en ontwikkeld in Crewe
  • £ 2,5 miljard aan duurzame investeringen om bentley’s volledige productportfolio en Crewe om te vormen tot een toonaangevende ‘Dream Factory’, een digitale, flexibele en hoogwaardige productiefaciliteit van de volgende generatie
  • Innovatieve stappen om bentley’s koolstofvoetafdruk nog verder te neutraliseren in de richting van zijn doelstelling om tegen 2030 CO2-neutraal te worden
  • Omvat de toezegging dat alle wereldwijde retailers tegen 2025 co2-neutraal zullen zijn, met een productie nul impact tegen 2030
  • Bentley loopt voorop in de luxe hybride sector en voegt Flying Spur PHEV toe aan het reeds succesvolle Bentayga PHEV-model.
Bentley Motors kondigde gisteren een versnelling aan van zijn vooruitstrevende Beyond100-strategie, het meest gedurfde plan in zijn soort in de sector. De sleutel tot het ambitieuze programma is het Five-in-Five-plan, dat Bentley verplicht om vanaf 2025 elk jaar een nieuw elektrisch model te lanceren, waarmee bentley’s referenties als de benchmarkfabrikant op het gebied van duurzame luxemobiliteit opnieuw worden gedefinieerd.

Eerder vandaag onthulde Bentley ook een duurzame investering van £ 2,5 miljard om deze strategie te realiseren en bevestigde dat vanaf 2025 het eerste elektrische voertuig van Bentley zal worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd op het hoofdkantoor in Crewe, Engeland. De aankondiging is een belangrijke opsteker voor het team van Crewe, de regio en natuurlijk het Verenigd Koninkrijk als een duurzame basis voor hoogwaardige productie. De investering zal ook een fundamentele heruitvinding van de crewe-productie-infrastructuur mogelijk maken en helpen bentley’s toekomst bij Crewe veilig te stellen voor de volgende generatie producten en collega’s. Crewe wordt een ‘Dream Factory’ – een digitale, milieuvrije, flexibele en hoogwaardige productiefaciliteit.

Het bedrijf heeft al enorme vooruitgang geboekt bij het opnieuw uitvinden van de historische locatie in Crewe, het creëren van een toonaangevende gecertificeerde koolstofneutrale faciliteit, en de nieuwe investering en versnelling van de Beyond100-strategie zullen nu de basis vormen om bentley’s koolstofvoetafdruk te verminderen voor alle producten en niet-fabrieksactiviteiten, in overeenstemming met Bentley’s inzet om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn.

Een van de laatste initiatieven is een uitbreiding van de energieproductie op locatie in Crewe, met als doel het aantal zonnepanelen de komende twee jaar te verhogen van 30.000 naar 40.000. Bovendien onderzoekt Bentley het gebruik van duurzame biobrandstof in wagenparkauto’s, waaronder bentley’s iconische Heritage Collection. De partners van Bentley worden ook aangemoedigd om Bentley’s doelstelling te ondersteunen om tegen 2030 end-to-end CO2-neutraal te zijn, waarbij leveranciers naar verwachting zullen voldoen aan minimale duurzaamheidsnormen. Dit zal zich uitstrekken tot het wereldwijde retailernetwerk van Bentley, elk gericht op CO2-neutraliteit tegen 2025, mogelijk zelfs eerder.

De nieuwe Dream Factory omvat een go-to-zero-benadering van de milieueffecten van productie. Bentley heeft al in 2019 een koolstofneutrale productie bereikt en streeft ernaar het waterverbruik, afval naar stortplaatsen en andere milieueffecten voor elk voertuig dat in Crewe wordt gebouwd tot een absoluut minimum te beperken tot 2030.

Op het modellengamma van Bentley loopt het luxemerk al voorop in de sector van luxe hybride auto’s en zal die positie verder versterken met de release van de Flying Spur PHEV in 2022, evenals vijf extra derivaten, toegevoegd aan de huidige Bentayga PHEV om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de veeleisende klanten van Bentley. De verwachting is dat meer dan 20 procent van de verkoop dit jaar afkomstig zal zijn van de hybride auto’s van Bentley.

Adrian Hallmark, voorzitter en CEO van Bentley Motors, zei:

“Tegelijkertijd het versnellen van onze Beyond100-strategie en het veiligstellen van de BEV-productie in Crewe, naast een investering van £ 2,5 miljard, maakt dit een belangrijke mijlpaal in de 102-jarige geschiedenis van Bentley. Het is een stralend licht voor de Bentley-familie, onze leveranciers en partners, evenals de auto-industrie en de Britse productie als geheel.

“Deze laatste aankondiging met betrekking tot bentley’s Beyond100-plan bevestigt de start van een belangrijke transformatieve fase in de lange en illustere geschiedenis van het bedrijf. De wereld verandert en we moeten onze rol spelen in het neutraliseren van onze milieu-impact. Dat betekent dat we ons doel om in 2030 end-to-end koolstofneutraal te zijn, moeten waarmaken en dat we onze rol als leider in duurzame luxemobiliteit opnieuw moeten bevestigen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *