DE FERRARI DAYTONA SP3 BEKROOND MET TITEL ‘GRAND PRIZE: MOST BEAUTIFUL SUPERCAR 2022’ TIJDENS HET INTERNATIONALE AUTOFESTIVAL VAN PARIJS

  • Opnieuw een prestigieuze designprijs voor Ferrari
  • Limited edition ‘Icona’-model is geïnspireerd op legendarische sportprototypes uit de jaren ‘60
  • Flavio Manzoni, Ferrari Chief Design Officer, bekroond met ‘Grand Prize of Design’

De Ferrari Daytona SP3 is bekroond met de ‘Grand Prize: Most Beautiful Supercar’ door een panel van deskundige juryleden tijdens het 37e Festival Automobile International van Parijs.

Deze prestigieuze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door een panel van invloedrijke persoonlijkheden uit de autowereld als eerbetoon aan de sportauto, waarbij het design en de esthetische schoonheid centraal staan.

 

Dezelfde jury kende Ferrari’s Chief Design Officer, Flavio Manzoni, de Grand Prize of Design toe. Als erkenning voor zijn originele, creatieve en invloedrijke werk in de autosector.

Het design van de Ferrari Daytona SP3, een in beperkte oplage gebouwd model dat deel uitmaakt van de ‘Icona’-serie, is een harmonieus samenspel van contrasten. Sublieme sculpturale, voluptueuze oppervlakken worden afgewisseld met de scherpere lijnen die het toenemende belang van aerodynamica demonstreerden in het design van racewagens uit de jaren ‘60 en ‘70, zoals de 330 P4, 350 Can-Am en 512 S. De gedurfde keuze voor een ‘Targa’-carrosserie met een afneembare hardtop is ook geïnspireerd op de wereld van de sportprototypes: de Ferrari Daytona SP3 levert dan ook niet alleen opwindend rijplezier, maar ook bruikbare prestaties.

 

Flavio Manzoni, Ferrari Chief Design Officer: “Deze twee belangrijke onderscheidingen zijn het onbetwistbare bewijs van de niveaus van kwaliteit en uitmuntendheid die worden bereikt door het Ferrari Styling Centre dat ik mag leiden. En van het verfijnde designonderzoek dat is uitgevoerd bij de Ferrari Daytona SP3.”

Ferrari Icona
De Ferrari ‘Icona’-serie werd in 2018 gelanceerd met de Ferrari Monza SP1 en SP2, die zijn geïnspireerd op de race-barchetta’s uit de jaren ’50. Hiermee verdiende het merk zijn legendarische status in de autosport met een reeks prestigieuze overwinningen. De Icona-serie is een eerbetoon aan de Ferrari-geschiedenis door de tijdloze styling van de meest iconische modellen van het merk te herinterpreteren en een radicaal modern effect te geven met behulp van de meest innovatieve materialen en technologieën die op dit moment beschikbaar zijn.

FOTO 25

Het idee om inspiratie te halen uit een bepaalde tijd in de geschiedenis, dat aan de basis ligt van het Icona-concept, gaat veel verder dan alleen het opnieuw gebruiken van stylingkenmerken uit het verleden. Het gaat vooral om de essentie van een tijdperk te distilleren en die als springplank te gebruiken, om zo nieuwe concepten te creëren die zelf uniek genoeg zijn om iconen te worden voor toekomstige generaties. De ‘Icona’-modellen zijn allemaal voorzien van exclusieve features die niet zijn toegepast in de rest van het gamma. Uitsluitend gericht op de beste klanten en verzamelaars van Ferrari, trotse ambassadeurs voor het met met het steigerende paard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *