DS E-TENSE PERFORMANCE: DRIVING FUTURE

  • Het DS E-TENSE PERFORMANCE prototype werd ontworpen als een zeer krachtig laboratorium, bedoeld om de ontwikkeling van technologie voor de volgende DS Automobiles ontwerpen te versnellen.
  • De DS E-TENSE PERFORMANCE, bedacht, ontwikkeld en gemaakt door DS Performance na het winnen van de titels van hun Formule E team en coureurs gedurende twee opeenvolgende seizoenen, is gebaseerd op een chassis van koolstof, dubbele elektromotoren met 600 kW (815 pk) en een vierwiel aangedreven transmissie.
  • Het chassis, de aandrijfeenheid en de batterij introduceren innovatieve oplossingen, getest om de ontwikkeling van toekomstige generaties 100% elektrische E-TENSE productiemodellen te stimuleren.
  • DS E-TENSE PERFORMANCE onthult indicatoren voor het ontwerp van toekomstige DS Automobiles modellen, vooral met zijn voorkant.

Sinds de lancering in 2014 heeft DS Automobiles elektrificatie centraal gesteld in zijn strategie. Als eerste premiumfabrikant die betrokken is bij de Formule E, heeft het merk geprofiteerd van zijn succes in het 100% elektrische kampioenschap om zijn onderzoek en ontwikkeling naar meer duurzame mobiliteit te ondersteunen. Sinds 2019 presenteert DS Automobiles een 100% elektrische actieradius om vanaf 2020 het multi-energiemerk met de laagste CO2-uitstoot in Europa te worden. De overgang versnelt: vanaf 2024 zal elk nieuw ontwerp van DS Automobiles alleen 100% elektrisch zijn.

Om een ​​leidende positie op de elektrificatiemarkt te behouden, maakt DS Automobiles gebruik van de expertise van DS PERFORMANCE, zijn competitiedivisie, met de ontwikkeling van een prototype dat bedoeld is om verschillende innovaties te testen om in de volgende ontwerpen van het merk in te bouwen.

“Ons doel is om de ervaring die we hebben opgedaan in de Formule E en de expertise die we hebben opgedaan met onze internationale titels toe te passen in een project dat de krachtige elektrische auto van morgen voorspelt. Het is een laboratorium dat we zullen gebruiken om het gedrag van componenten te analyseren en te ontwikkelen met het oog op toekomstige productie. Het idee is ook om oplossingen te vinden om de kosten te verlagen, ze gemakkelijker te maken en implementaties in productiemodellen te verkennen. De volgende generaties van het E-TENSE assortiment zullen profiteren van deze ontwikkelingen.”

Thomas Chevaucher, DS PERFORMANCE Director.

DS E-TENSE PERFORMANCE introduceert een carbon “monocoque” met aandrijflijn afkomstig van een Formule E eenzitter. De geometrie van de ophanging garandeert de best mogelijke grip op wegen, zoals op vaak hobbelige stedelijke racecircuits, en in alle weersomstandigheden.

De aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren die samen een vermogen van 600 kW (250 kW voor en 350 kW achter) opleveren, wat overeenkomt met 815 pk en een koppel van 8.000 Nm aan de wielen. Deze twee elektromotoren zijn rechtstreeks afgeleid van de DS PERFORMANCE ontwikkelingen voor de Formule E en leveren uitzonderlijke rendementen. Met een ongekend regeneratievermogen van 600 kW, geeft de aandrijflijn van de DS E-TENSE PERFORMANCE prioriteit aan het beste gebruik van energie. De DS E-TENSE PERFORMANCE heeft een fysiek remsysteem met schijven en blokken voor de veiligheid. Het regeneratiesysteem wordt als extra gebruikt voor het remmen.

De batterij is een van de fundamentele onderdelen van het zeer krachtige DS E-TENSE PERFORMANCE laboratorium. Het is compact en gehuisvest in een koolstof-aluminium composiet compartiment, ontworpen door DS PERFORMANCE. Deze bevindt zich in een centrale achterpositie voor een optimale gewichtsverdeling. De batterij van de DS E-TENSE PERFORMANCE is geïnspireerd op elektrische racerij en is samen met TotalEnergies en haar dochteronderneming Saft ontwikkeld. Het resultaat van het onderzoek door deze partner: een innovatieve chemie en een immersief koelsysteem voor cellen, ver vooruit op de huidige technologie – dankzij een op maat gemaakt ontwerp met een Quartz EV Fluid-oplossing. Deze batterij maakt acceleratie- en regeneratiefasen tot 600 kW mogelijk en maakt het verkennen van nieuwe wegen voor toekomstige generaties productievoertuigen mogelijk.

De schets van een toekomstige designtaal van DS Automobiles

DS E-TENSE PERFORMANCE, een zeer krachtig laboratorium, is ook een onderzoeksgebied voor DS DESIGN STUDIO PARIS.

De voorkant onthult een nieuw oppervlak voor expressie in plaats van de grille. Al voorgesteld door DS AERO SPORT LOUNGE, combineert deze uitvoering het DS Automobiles-logo met een driedimensionaal effect.

Aan weerszijden combineren nieuwe dagverlichting technologie en design met een ongekende dunheid om een ​​brede lichtbundel te geven. In totaal bestaan ​​deze uit 800 LED’s. Twee camera’s in plaats van koplampen completeren de visuele identiteit van de DS E-TENSE PERFORMANCE, terwijl dit rijlaboratorium nuttige gegevens kan verzamelen.

Om bij de aerodynamische lijn te passen, introduceert de carrosserie een interferentiekleur met kevereffect. Afhankelijk van de exterieuromstandigheden en de hoek van waaruit u ernaar kijkt, verandert de perceptie van de kleur en geeft het een opvallend contrasterend effect met de glanzend zwarte oppervlakken die zich uitstrekken tot aan de motorkap. De 21-inch wielen introduceren een aerodynamisch profiel met unieke inzetstukken.

De cockpit is ontworpen om data te verzamelen. Kuipstoelen en een Formule E stuurwiel creëren een ambitie om te werken die is toegewijd aan hoge prestaties. Comfort en aandacht voor detail worden ook geboden door het speciale inzetstuk in zwart leer.

Passend bij de DS E-TENSE PERFORMANCE komt Focal aan boord met een FOCAL Utopia-geluidssysteem voor in de auto en introduceert een paar exclusieve Scala Utopia Evo-luidsprekers in prototypekleuren. Gemaakt met de beste componenten geven deze stukken Frans zilverwerk een uniek kenmerkend geluid.

¢ LAURENT NIVALLE

Zeer krachtig laboratorium in actie

Vanaf februari 2022 organiseert het DS PERFORMANCE team de eerste tests met DS E-TENSE PERFORMANCE. Jean-Éric Vergne, E-TENSE-ambassadeur, en Antonio Felix da Costa, beide Formule E kampioenen, zullen om de beurt achter het stuur van het prototype zitten om de ontwikkeling ervan af te ronden, voordat ze beginnen met testen op circuits en open wegen. De echte prestatiegegevens van de DS E-TENSE PERFORMANCE zullen dan worden onthuld.

DS E-TENSE PERFORMANCE om als NFT  te rijden

De DS E-TENSE PERFORMANCE, fysiek gezien een eenmalig prototype, zal ook beschikbaar zijn in NFT-vorm. Van 7 februari tot 23 oktober worden er vier verschillende series aangeboden, van de onthulling van het prototype tot het Autosalon van Parijs.

Vanaf 7 februari zullen 100 DS E-TENSE PERFORMANCE “100’ Series – 100% Electric” – met één verkochte NFT per dag DS Automobiles naar hogere sferen brengen. Diezelfde dag start een 50-daagse veiling van een DS E-TENSE PERFORMANCE-versie die beperkt is tot twee exemplaren van de ‘100’-serie – 0-100 km/u in 2s’.

De DS E-TENSE PERFORMANCE NFT’s, ontwikkeld door GOATi Entertainment, zullen beschikbaar en bestuurbaar zijn op het Pavilion-platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *