Een nieuwe reis door de tijd met het Future Heritage Portal in het Porsche Museum

 Bezoekers van het Porsche Museum hebben zich altijd kunnen onderdompelen in de wereld van Porsche – en nu is er vanaf het begin een futuristische nieuwe interpretatie. Het zeer technisch complexe Future Heritage Portal zet de schijnwerpers op de Egger-Lohner C.2 Phaeton – het oudste nog bestaande ontwerp waaraan Ferdinand Porsche werkte. Het trekt nu de aandacht van iedereen die het ziet en nodigt hen uit op een reis door ruimte en tijd. De installatie, gelegen aan de bovenkant van de lange roltrap die naar de bovenste verdiepingen van Porsche World leidt, is de boeiende nieuwe start van de Prologue, het inleidende deel van de permanente tentoonstelling.

Na meer dan een jaar van onderzoek, planning en uitvoering heeft de Egger-Lohner C.2 Phaeton uit 1898, een van de belangrijkste voertuigen in de collectie van het bedrijf, zijn juiste onderscheiding gekregen als openingstentoonstelling. De elektrische auto werd aangedreven door de ‘Octagon’, een door Porsche ontwikkelde elektromotor die voor de achteras was gemonteerd. Met voorasbesturing reed hij 123 jaar geleden door de straten van Wenen. Tegenwoordig staat het op een voetstuk met een diameter van ongeveer vijf meter, aan de voorkant een technisch zeer geavanceerd portaal. Het lijkt te reizen van het verleden naar het heden.

Deze illusie wordt gecreëerd door een oneindig effect, dat wordt geproduceerd door een combinatie van LED-technologie, speciaal vervaardigde spiegelschijven en inhoud die in 3D wordt weergegeven. Het resultaat is een oneindige en magische diepte die bezoekers boeit en hen uitnodigt om het display en de kosmische soundtrack keer op keer vanuit verschillende hoeken te herontdekken. De holografische vertelling vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van Porsche’s DNA. “Veel bezoekers hebben de paardenloze koets nooit geassocieerd met elektrische mobiliteit”, legt curator Iris Haker de upgrade uit. “Nu hebben we een echt wow-effect gecreëerd. Elke bezoeker wordt meegezogen in het elektrische begin van Porsche dankzij de ‘infinity mirror’-technologie die nog nooit eerder is gebruikt.”

Het Future Heritage Portal biedt bezoekers van het museum inhoud door het diepte-effect van een film van tweeënhalve minuut en begeleidt hen gedurende de hele tentoonstelling, omdat de installatie vanuit bijna elke hoek van het museum te zien is. Hierdoor krijgt de Egger-Lohner C.2 Phaeton nu de aandacht die hij verdient. De film, met vier hoofdstukken die in elkaar overlopen, brengt de kijker dichter bij meer dan 120 jaar geschiedenis van Porsche. Bezoekers kunnen op elk moment in elk hoofdstuk springen. Alle actie gaat gepaard met speciaal gecomponeerde omgevingsgeluiden, waaronder vergelijkbare geluiden als die van de volledig elektrische Porsche-modellen. “Je moet de installatie echt vanuit verschillende hoeken bekijken om ten volle te kunnen genieten van de oneindige magische diepte”, adviseert Iris Haker. Het Future Heritage Portal voltooit de upgrade van de Prologue, het inleidende gedeelte van de permanente tentoonstelling van het museum, en voegt een unieke bezoekerservaring toe aan het Porsche Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait