Dit krijg je nu als je een algemeen anti-autoklimaat creëert.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Gent kregen we volgende bedenking , die ook wij onderschrijven :

 

Bepaalde mensen nemen het recht in eigen handen en besmeuren goed van anderen, dat is echt niet wat ik mij bij democratie voorstel. Maar jij misschien wel? Als iets je stoort in de samenleving, zijn er tal van andere wegen om je grieven publiek te maken. Voor mij zijn er grenzen waar je als gecultiveerd en degelijk denkend mens niet over gaat. Als die actiegroep niet laf is, dan maken ze zich kenbaar… en moeten bijgevolg ook opdraaien voor de reiniging en de vergoeding van de schade. We zullen zien. Het had in de eerste plaats niet moeten gebeuren!

> Als wij straks allemaal op deze wijze ons ongenoegen uiten, gaan we leuke tijden tegemoet. En zo ziet het er meer en meer uit. A brave new world, allemaal wereldverbeteraars die hun eigen dictatuur opbouwen.

> Enkele bedenkingen:

> 1° wat is de correcte definitie van een SUV. Kan die actiegroep dat geven? SUV is enkel een marketing term, zonder wettelijke bepaling! Is dat een 4X4 (er zijn ook vele 4×2), gaat het over een bepaalde massa (bijv. vanaf 1800 kg)? Of geldt het voor bepaalde afmetingen? Valt de kleine Dacia Duster onder dezelfde noemer als een BMW X5? De BMW X6 is een SAV, ook een marketing term, kent onze actiegroep die? Hopelijk hebben ze er geen besmeurd 🤣.

> 2° Als het dan om de massa van een voertuig gaat (gewicht, voor de niet technische lezers), stel ik  deze belangrijke vraag: Wat te denken over de elektrische auto’s die allemaal een massa hebben tussen de 2 en 2,5 ton (zoek het asjeblieft eens op!) en die je, in de redenering van die anti-SUVers, best ook als rijdende stormram kan beschouwen, toch? Daar praten onze groene activisten niet over, van objectiviteit gesproken! Het idee dat een Tesla Model S of een Audi E-tron met zijn 2,4 ton in de flank van mijn auto rijdt, lijkt me niet bepaald gerust stellend.

 

> Maar het is wat het is, je mag niet meer normaal logisch denken, nee, gewoon mee blaten. De meesten lopen al te graag mee in wat de pers en bepaalde actiegroepen verkondigen in hun simplistische en vooral populistische conclusies. Ze doen maar, als kuddedieren, maar laat het duidelijk zijn: dit is niet mijn wereld en voor mij telt vooral het ‘gezond boerenverstand’  dat ik in mijn jeugd nog kende. Maar daarvoor is het helaas al te laat.

> PS: om duidelijk te zijn, zelf ben ik ook niet meteen een SUV fan en wie de discussie wil aangaan, graag. Ik verdiep me sedert meer dan vijftig jaar in alles wat automobiel is en meen dan ook over de nodige, niet populistische, argumenten te beschikken. Als anderen de wereld en het welzijn van anderen om zeep willen helpen met soortgelijke dwaze acties, sorry, het is ook mijn wereld.

>

>Vincent Arpons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *