EENMALIGE JAGUAR CLASSIC E-TYPE DEBUTEERT OP DE QUEEN’S PLATINUM JUBILEE-VERKIEZING

One-of-a-kind 1 1965 Series 1 E-type Roadster maakte zijn eerste publieke verschijning op the Queen’s Platinum Jubilee Pageant

 

  • Jaguar Classic toonde een op maat gemaakte 1965 Series 1 Jaguar E-type Roadster op de Queen’s Platinum Jubilee Pageant
  • Uniek voorbeeld toont alle mogelijkheden van Jaguar Classic en zijn vermogen om E-types uitgebreid bij te werken
  • Speciale opdracht met uniek lakwerk geïnspireerd op de Union Jack, een 4,7-liter zescilinder lijnmotor, vijfversnellingsbak, opgewaardeerde ophanging en remmen
  • Op maat gemaakt interieur in eigen huis voltooid door Jaguar Classic trimshop en geïnspireerd op iconische Britse pilaardozen
  • De klant vroeg om een Roadster uit het jaar dat hij werd geboren, en het inkoopteam van Jaguar Classic volgde een E-type dat was gebouwd tot slechts twee dagen na de verjaardag van de klant
  • Jaguar markeerde de viering van het jubileum van Hare Majesteit de Koningin door 15 van zijn auto’s te presenteren in de Platinum Jubilee-verkiezing op 5 juni 2022
  • Ontvang updates van Jaguar Classic op het officiële @jaguar.classic-account op Instagram
  • Vragen over voertuigen en onderdelen moeten worden gericht aan: www.jaguar.com/classic, +44 (0) 2476 566 600, sales@classic-jaguarlandrover.com

06 juni 2022, Coventry, VK: Jaguar Classic toonde een op maat gemaakte Jaguar E-type tijdens de Queen’s Platinum Jubilee Pageant op 5 juni 2022. De eenmalige renovatie bevat een uitgebreide lijst met verbeteringen uitgevoerd door de deskundige technici van Classic Works en metallic blauw lakwerk geïnspireerd op de Union Jack.

De unieke E-type maakte zijn debuut naast vijftien iconische Jaguars die te zien waren in de Jubilee Pageant, waaronder een selectie van historisch belangrijke Jaguar E-types, een volledig elektrische I-PACE eTROPHY-raceauto en zeven cabriolet Jaguars met allemaal beroemde Dames. De klant, enthousiast om deel te nemen, werd vergezeld door de Amerikaanse danser, model en modeontwerper Eric Underwood op de passagiersstoel.

Jaguar Classic creëert prachtig vervaardigde E-types door series 1-modellen terug te brengen naar hun oorspronkelijke specificaties. Dit op maat gemaakte exemplaar gaat nog verder en toont de volledige breedte van personalisatie die beschikbaar is vanuit zijn ultramoderne huis in Coventry.

De eenmalige E-type werd in opdracht gemaakt door een klant die specifieke eisen stelde. Hij wilde een Roadster laten produceren in het jaar dat hij werd geboren en afgewerkt volgens een op maat gemaakte specificatie. Het team van Jaguar Classic ging aan de slag en spoorde een Series 1 E-type op dat slechts twee dagen na de geboortedatum van de klant werd gebouwd.

In de daaropvolgende 12 maanden onderging de auto een volledige revisie, te beginnen met de carrosserie. Afgewerkt in een uniek diep metallic blauw geïnspireerd op het blauw van de Union Jack, werd het nieuwe blauw exclusief gemengd door de spuiterij na talloze raadplegingen en voorbeeldcreaties om de perfecte tint gedurende meerdere maanden te creëren.

Het op maat gemaakte interieur is voorzien van opvallende lederen bekleding afgewerkt in een tint rood geïnspireerd op iconische Britse stijldozen, en is met de hand afgewerkt met behulp van traditionele methoden in de eigen Jaguar Classic Works trim shop.

In staat zijn om de visie van een klant voor hun droom E-type tot leven te brengen, is enorm de moeite waard. Het resultaat is een complete one-off die de volledige mogelijkheden van het team van Jaguar Classic laat zien. Met een kleurenschema geïnspireerd op de Union Jack, kan ik geen betere plek bedenken om zijn eerste verschijning te maken dan de Platinum Jubilee Pageant van de koningin. Ik ben zo opgewonden om het door The Mall te zien paraderen.

STEPHEN HOLLIS
OP MAAT GEMAAKTE HOOFDINGENIEUR, JAGUAR CLASSIC

Met de carrosseriemontage en het lakwerk voltooid, ging het technische team aan de slag met het opnieuw monteren van mechanische elementen – inclusief een groot aantal verbeteringen. De originele 4,2-liter zes-in-lijn werd vervangen door een grotere 4,7-liter motor, die superieure prestaties leverde. Hij is geoptimaliseerd voor rijden op de weg en gekoppeld aan de speciaal ontwikkelde vijfversnellingsbak van Jaguar Classic, voor een soepelere, stillere en verfijndere rijervaring.

Opgewaardeerde ophanging zorgt ervoor dat het chassis de prestaties van de aandrijflijn kan benutten, terwijl bredere wielen, banden en opgewaardeerde remmen superieure grip en vertrouwen bieden. Een sportuitlaat en spruitstuk zorgen ervoor dat de soundtrack van de E-type past bij zijn dynamische karakter.

Moderne technologieën omvatten 21e-eeuwse connectiviteit die wordt geboden door het Classic Infotainment-systeem – een combinatie van touchscreenbediening, satellietnavigatie en Bluetooth met een historische look die perfect past bij de rest van het voertuig. Krachtige LED-buitenverlichting brengt de verlichting ook naar moderne normen voor extra vertrouwen ’s nachts.

A series of bespoke details complete the vehicle, including a unique plate and dash plaque. In addition, this one-off blue E-type features a few elements inspired by the limited E-type 60 Collection.

Ik wilde een klassieke E-type die kon worden vertrouwd voor dagelijks rijden en comfortabel was in grote rondes terwijl ik authentiek bleef ten opzichte van het origineel – en ik ben overweldigd door de resultaten. Je voelt de geschiedenis en kennis wanneer je de Jaguar Classic Works-faciliteit betreedt en zelfs na verschillende bezoeken word ik nog steeds enthousiast om in het gebouw te zijn. Ik ben zo trots op de auto die het gepassioneerde team daar heeft gemaakt en ik heb het voorrecht om deel uit te maken van het verhaal.

EIGENAAR VAN HET VOERTUIG

Hoewel het grootste deel van het project op maat was, zijn bepaalde elementen beschikbaar voor alle E-type eigenaren om te kopen en van te profiteren. Deze omvatten de speciaal ontwikkelde vijfversnellingsbak van Jaguar Classic en hun Classic Infotainment-systeem. De vijfversnellingsbak, oorspronkelijk onthuld op de E-type 60 Collection en is te koop via het speciale onderdelenteam van Jaguar Classic. Het geeft de E-type niet alleen extra bruikbaarheid en comfort, maar de installatie ervan vereist geen snijden en dus geen verlies van integriteit voor het voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait